Nogomet

Slovenci u golijadi bolji od Rumunjske, Estonija minimalno porazila Poljake

Ivan Dorian Molnar • srijeda, 15.08.2012.
Slovenci u golijadi bolji od Rumunjske, Estonija minimalno porazila Poljake
Foto: Simon Maljevac

Kiša pogodaka u Ljubljani pripala je Sloveniji protiv Rumunjske u prijateljskom ogledu, a ništa manje uzbudljivo nije bilo u susretu Sjeverne Irske i Finske, u kojem je viđeno šest pogodaka. Estonija je pogotkom u posljednjim trenucima susreta svladala Poljsku...

Izbornik Slovenije, Slaviša Stojanović, morao je napraviti neke preinake u sastavu prije ogleda sa Rumunjskom, pa je tako na vrata stao Jasmin Handanović, rođak poznatijeg Samira, vratara milanskog Intera.

Otvorili su Slovenci bolje susret, bivši igrač Dinama i Marseillea, Boštjan Cesar zatresao je rumunjsku mrežu već u 4. minuti za 1:0. To je bio i rezultat prvog poluvremena, a nastavak je obilovao pogocima. Dedić je realizirao najstrožu kaznu u 51. za 2:0, ali je Rumunjska smanjila pet minuta kasnije preko Pappa. Dedić u 60. zabija svoj drugi pogodak, no Torje iz jedanaesterca ponovno vraća nadu Rumunjima.

Ipak, samo dvije minute Rumunjska je imala gol zaostatka, a onda se i Kirm upisao u listu strijelaca. Konačnih 4:3 postavio je Grozav u 80. minuti susreta. Slovenija se inače nalazi u kvalifikacijskoj skupini za SP u Brazilu 2014. zajedno za Švicarskom, koja je porazila Hrvatsku u Splitu. Nakon pobjede Slovenije nad Rumunjskom izbornik Stojanović je izjavio: "Utakmica traje 90 minuta i moramo biti konstantno fokusirani te ne odstupati od naših osnovnih zadataka. Moramo ukloniti sve probleme jer se kvalifikacije približavaju. Švicarska je slavila protiv Hrvatske u Splitu, što pokazuje koliko su kvalitetna momčad, za koju ćemo se morati ozbiljno pripremiti."

Estonija je u prijateljskom ogledu slavila protiv Poljske pogotkom Vassiljeva u posljednjim trenucima susreta. Poljaci će morati poraz uzeti veoma ozbiljno, jer u kvalifikacijskoj skupini očekuju ih teški ogledi protiv Engleske, Crne Gore i Ukrajine.

U golijadi Sjeverne Irske i Finske konačan rezultat bio je 3:3, a već u prvom poluvremenu bilo je iznimno zanimljivo. Domaćini su poveli pogocima Fergusona i Laffertyja, ali Sparv i Pukki izjednačili su za Fince i postavili rezultat s kojim se otišlo na odmor. U 78. minuti Hetemaj je potpuno preokrenuo rezultat, no Paterson iz jedanaesterca sedam minuta prije kraja postavlja konačnih 3:3. Finska će u kvalifikacijama igrati protiv europskih prvaka Španjolaca te Francuza, a Sjevernu Irsku očekuju nadmetanja s Portugalom i Rusijom.

Prijateljske utakmice, srijeda:
Slovenija - Rumunjska 4:3
Estonija - Poljska 1:0
Sjeverna Irska - Finska 3:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!