Rukomet

Zagrebaši uspješni u prvim pripremnim susretima u Njemačkoj

Zvonka Keliš • petak, 17.08.2012.
Zagrebaši uspješni u prvim pripremnim susretima u Njemačkoj

Momčad CO Zagreba nastavlja s pripremama za nadolazeću sezonu u kojoj ih osim obaveza u domaćem prvenstvu očekuju i one teže i zanimljivije kako u Regionalnoj rukometnoj ligi tako i u samoj Ligi prvaka stoga je nakon odrađenih fizičkih priprema na Rogli zaigrala i u nekoliko test utakmica u sklopu svoje turneje po Njemačkoj.

Nakon zahtjevnih tjedan dana fizičkih priprema na Rogli momčad aktualnog hrvatskog prvaka u Zagrebu je dočekala svog brončanog kapetana Zlatka Horvata da bi potom krenula na mini turneju po Austriji i Njemačkoj gdje je započela s provjerama spremnosti, ali i uigravanjima za sezonu koja je pred njom. Iako je kapetan Horvat dobio nekoliko dana odmora te sa svojim suigračima nije otputovao na turneju, njegova je ekipa na samom startu polučila vrlo dobre rezultate.

Na svojoj prvoj postaji na putu Zagrebaši su zaigrali sa sedmerostrukim austrijskim prvakom, Linzom, koji je pružio dobar otpor te je ostvario za njih povoljan rezultat. Igrači Ivana Hrupića suprotstavili su se CO Zagrebu dobrom obranom te s nekoliko dobrih ideja u napadu, a sve je to na koncu bilo dovoljno za poraz sa osam pogodaka razlike (25:33).

Nastavili su potom igrači CO Zagreba dalje te su snage odmjerili i s trećeligašem TV Hochdorfom. U njihovoj Lingenfeld dvorani pred 250 gledatelja odmah su na startu pokazali koliko su bolji te su poveli 5:0 i 11:3. Do odlaska na odmor nikakva sumnja oko konačnog pobjednika nije postojala budući da su rukometaši Zagreba već osigurali prednost od 11 pogodaka (20:9).

Iako je domaćin u nastavku uspio više puta nego u prvom dijelu probiti obranu Zagrebaša to mu nije bilo dovoljno kako bi se znatnije rezultatski približio, a kamoli izjednačio. CO Zagreb je, naime, stigao do 23:14, 31:17 te je na koncu upisao pobjedu 41:24.

U Zagrebovim redovima u listu strijelaca najviše su se puta upisali Lovro Šprem i Stipe Mandalinić, dok je kod TV Hochdorfa najbolji bio Kai Zimmermann.

Zagrebaši nakon dvije pripremne utakmice nastavljaju sa svojom njemačkom turnejom u sklopu koje će snage odmjeriti i s bundesligašem Frisch Auf Göppingenom te još pokojim niželigašem, dok će se nakon povratka u Hrvatsku uputiti u Novigrad kako bi već tradicionalno zaigrali na tamošnjem turniru gdje ih ove godine očekuju dvoboji s ekipama Poreča, Metalurga, Gorenja Velenja te reprezentacijom Kine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nido17.08.2012. u 22:06
    Bit ce to jedna teeeska sezona!!
    nido
  • Obrisan korisnik17.08.2012. u 21:04
    zg će ove godine biti kanta za napucavanje u lp
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.08.2012. u 18:20
    biti će zanimljivo vidjeti novi Zagreb u novoj i napornoj sezoni.Neka im je sretno
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.08.2012. u 16:46
    Na svojoj prvoj postaji na putu Zagrebaši su zaigrali sa sedmerostrukim austrijskim prvakom, Linzom, koji je pružio dobar otpor te je ostvario za njih povoljan rezultat. Igrači Ivana Hrupića suprotstavili su se CO Zagrebu dobrom obranom te s nekoliko dobrih ideja u napadu, a sve je to na koncu bilo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik