Nogomet

Veznjaku Galatasaraya 11 utakmica suspenzije zbog incidenta u Superkupu

Branimir Korać • subota, 18.08.2012.
Veznjaku Galatasaraya 11 utakmica suspenzije zbog incidenta u Superkupu
Foto: Sandro Donda

Galatasarayev igrač sredine terena Engin Baytar drastično je kažnjen zbog incidenta u Superkupu te je suspendiran na čak 11 utakmica uz, naravno, novčanu kaznu...

Prošlog vikenda Galatasaray i Fenerbahče su odradili prvi ovosezonski dvoboj. U Superkupu je slavio Galatasaray 3:2, međutim susret je ostavio iza sebe repove, a u konačnici je najviše stradao veznjak pobjedničke momčadi Engin Baytar.

Baytar je kažnjen zbog odgurivanja suca Cuneyta Cakira pri čemu je zaradio i izravni crveni karton. Naime, incident se dogodio u 65. minuti susreta kada je Fenerbahče izjednačio pogotkom Dirka Kuijta za kojeg su igrači Galatasaraya smatrali da nije regularan. U prosvjedima je najžešći bio Baytar koji je isključen i uslijedila je drastična kazna.

Turski reprezentativac je suspendiran na čak 11 utakmica te će morati platiti i novčanu kaznu u visini od devet tisuća eura. Osim Baytara kažnjeni su i klubovi i to zbog izgreda navijača koji su bakljadama u više navrata prekidali utakmicu.

"Prihvaćamo krivicu i jasno nam je da mora uslijediti kazna, ali ne možemo se složiti s ovako drastičnom kaznom od 11 utakmica zabrane igranja. Žalit ćemo se za početak Arbitražnoj komisiji", najavio je menadžer Galatasaraya Abdurehim Albayrak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!