Rukomet

Fuzijom KIF Koldinga i AG Kobenhavna nastao KIF Kobenhavn

Mihaela Bradovski • subota, 18.08.2012.
Fuzijom KIF Koldinga i AG Kobenhavna nastao KIF Kobenhavn
Foto: Kristijan Komarica

Nakon bankrota AG Kobenhavna, aktualnog prvaka Danske, vrlo brzo je krenula inicijativa o spajanju dvije velike momčadi i rađanju "superkluba". To je i ostvareno te se rodio KIF Kobenhavn...

Priče o ponovnom rađanju jakog danskog kluba su postale stvarnost. Nakon bankrota AG Kobenhavna, danski je rukomet ostao bez svog najjačeg kluba, nije bilo previše ponuda odličnim igračima za ostanak u nekom od ostalih danskih klubova i samim time je danski klupski rukomet bio na gubitku.

Međutim, ubrzo nakon propasti AG Kobenhavna, rodila se ideja o fuziji tog kluba s KIF Koldingom što se ubrzo i dogodilo. Stvoren je klub naziva KIF Kobenhavn koji bi trebao, prema željama vodstva novog kluba, nastaviti rezultatskim stopama AG Kobenhavna.

"Želja nam je stvoriti jaki klub koji će nastaviti tamo gdje je krenuo AG Kobenhavn. Sve je dogovoreno, polovicu utakmica ćemo igrati na istoku, polovicu na zapadu, imat ćemo otvorene treninge, privlačiti publiku i nadam se dobro poslovati", rekao je novi direktor KIF Kobenhavna Jens Boesen.

Ovo spajanje se izravno dotiče i našeg reprezentativnog vratara Venija Loserta koji je početkom ljeta potpisao ugovor s Koldingom, a nije bio niti svjestan da će karijeru nastaviti u sasvim drugom klubu. Njemu će se među vratnicama pridružiti i dosadašnji vratar AG Kobenhavna Kasper Hvidt.

Inače, još uvijek nije poznat potpuni roster novoosnovanog kluba, ali je sigurno da će za KIF Kobenhavn uz ovu dvojicu vratara nastupati i Joachim Boldsen, Lars Jorgensen, Lasse Boesen, Kasper Irming i Bo Spellerberg. Mikkel Hansen je odbio mogućnost sudjelovanja u ovom projektu i vrlo vjerojatno će karijeru nastaviti u Francuskoj iako se spominju i pojedini njemački klubovi.

U KIF Kobenhavnu bi voljeli vidjeti i Kima Anderssona koji je napustio Kiel i potpisao za AG Kobenhavn, no švedski reprezentativac još nije donio konačnu odluku o nastavku karijere.

"Nadam se kako će se Kim odlučiti za naš projekt. Puno bi nam značio u napadačkoj igri, zasad smo jako dobro pokriveni u obrambenom dijelu, međutim nedostaje nam kvalitete u napadu i on bi nas izvrsno nadopunio", svoje je mišljenje iznio i Peter Bredsdorff-Larsen, novi trener KIF Kobenhavna.

Budžet novoosnovanog kluba iznosit će 15 milijuna dolara, a očekuje se i odgovor EHF-a po pitanju nastupanja u europskim kupovima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.08.2012. u 20:38
    Što bi kod nas mogli učiniti spojiti dug jednog kluba od 50 milijona kuna i drugog do 60 milijona u jedan dug. Kako bi se uprave složile tko će više krast. Od našega sporta u globalu nema ništa jer smo previše mala nacija od 4.5 milijona ljudi toliko ima Milano... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.08.2012. u 17:21
    Sreća pa neće propast veliki klub... Taman kad se bija danski rukomet vraća na staze slave, ap opet potonija, nadam se da ovo neće propast... iako igraju bez hansena
    Obrisan korisnik
  • markoli18.08.2012. u 16:27
    najveći budžet na svijetu
    markoli
  • Obrisan korisnik18.08.2012. u 16:12
    i ovaj će se raspast u roku od godine dana
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.08.2012. u 15:40
    Ibogati klubovi idu na racionalnije rješenje.Puno toga bi se i kod nas moglo ućiniti za boljitak sporta
    Obrisan korisnik