Rukomet

Frisch Auf Göppingen nanio Zagrebašima prvi pripremni poraz

Zvonka Keliš • nedjelja, 19.08.2012.
Frisch Auf Göppingen nanio Zagrebašima prvi pripremni poraz
Foto: Davor Sajko

Momčad CO Zagreba na svojoj je njemačkoj turneji stigla pred prvi pravi test, naime, snage je odmjerila s rukometašima Frisch Auf Göppingena koji su se u ovom trenutku pokazali kao bolja i spremnija ekipa te su nanijeli Zagrebašima prvi poraz na pripremama za novu sezonu.

Pripreme za nadolazeću rukometnu sezonu u punom su jeku pa su tako rukometaši hrvatskog prvaka, CO Zagreba, nakon zahtjevnih fizičkih priprema na Rogli te dvije prijateljske utakmice s niželigašima stigli i pred onaj pravi test. U sklopu turneje po Njemačkoj Zagrebaši su u Göppingenu u EWS Areni snage odmjerili s domaćinom koji se pokazao kao bolja momčad.

Nakon uvjerljivih slavlja nad Linzom i TV Hochdorfom CO Zagreb je pred četiri tisuće gledatelja u Göppingenu upisao svoj prvi pripremni poraz sa sedam pogodaka razlike.

Susret je bolje otvorio domaćin koji je poveo 4:1 i 9:3 da bi se Zagrebaši tada počeli buditi i polako sustizati domaću prednost. Zahvaljujući mini seriji 3-0 stigli su hrvatski prvaci na minus pet (10:15), dok su u samoj završnici uspjeli smanjiti svoj zaostatak za još jedan pogodak. Na odmor se tako ide s vodstvom Göppingena 17:13.

Prve minute nastavka ponovno su pripale domaćim rukometašima koji su pred svojom publikom ubrzo vratili osjetnijih +6 (19:13), no gosti se ni tada nisu predavali. Uspjeli su se igrači Zagreba vratiti na tri gola zaostatka (19:22), ali momci Velimira Petkovića sigurni su bili u završnici te nisu iz ruku ispustili osiguranu pobjedu. Momčad CO Zagreba tako je kući krenula s porazom 27:34.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Žarko Marković s osam postignutih pogodaka, dok su Bojan Beljanski i Momir Rnić dodali po šest golova. Najbolji kod CO Zagreba bili su Jerko Matulić i Josip Valčić s po pet golova.

Po povratku kući Zagrebaše očekuje turnir u Novigradu koji je na rasporedu već sljedećeg vikenda, a na kojem će još zaigrati i momčadi Poreča, Metalurga, Gorenja Velenja te reprezentacija Kine, dok će dio igrača i put Katra gdje će pojačati tamošnje ekipe u borbi za titulu pobjednika Super Globea.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • canastra20.08.2012. u 11:20
    samo hrabro Zagrebe
    canastra
  • Obrisan korisnik19.08.2012. u 14:44
    neka i bude ali bar ce mladi decki koji dolaze imat sansu za igranje
    Obrisan korisnik
  • nido19.08.2012. u 14:30
    ...bit ce ovo hebeno teska sezona za Zagreb :-(((
    nido