Automoto

Pedrosi pole u Indianapolisu

Lovro Štrbinić • nedjelja, 19.08.2012.
Pedrosi pole u Indianapolisu
Foto: EPA

Španjolac Dani Pedrosa krenut će s prve startne pozicije u utrku na stazi u Indianapolisu, nakon što je treći put ove sezone bio najbrži u kvalifikacijama. Uz njega će se u prvom startnom redu naći još Lorenzo i Dovizioso.

Kvalifikacije za drugu uzastopnu utrku na sjevernoameričkom kontinentu završile su slavljem Danija Pedrose, vozača kojem staza u Indianapolisu očito dosta odgovara, što je uostalom i naglasio u najavi vikenda. Za treći pole ove sezone bio je desetinku brži od sunarodnjaka Jorgea Lorenza.

Na treće mjesto s nešto više od tri desetinke zaostatka s vodećim čovjekom Svjetskog prvenstva plasirao se Andrea Dovizioso, ali subotnje kvalifikacije protekle su u znaku izlijetanja nekoliko vozača iz samog vrha.

Prvi se van staze našao aktualni svjetski prvak Casey Stoner, u trenutku dok je imao najbrže vrijeme, a ružan pad je donio Australcu i neugodnu ozljedu. Trening je prekinut na neko vrijeme, a prema posljednjim prognozama branitelj naslova nastupit će u nedjeljnoj utrci, u koju kreće sa šeste pozicije.

Osim njega, izletjeli su još i Spies te Hayden. Amerikanac na Yamahi prošao je dobro i na kraju bio četvrti, dok je njegov sunarodnjak iz Ducatiju neko vrijeme bio bez svijesti, ali se kasnije, uz još jednu crvenu zastavu, oporavio, pokazavši se da je prošao bez težih ozljeda.

Utrka je na rasporedu u nedjelju u 20 sati po srednjoeuropskom vremenu.

VN SAD-a, kvalifikacije:
1. D. Pedrosa (Špa/Honda) - 1:38,813 min
2. J. Lorenzo (Špa/Yamaha) + 0,100 sek
3. A. Dovizioso (Ita/Yamaha) + 0,422 sek
4. B. Spies (SAD/Yamaha) + 0,466 sek
5. S. Bradl (Njem/Honda) + 0,624 sek
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoTop temaMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!