Automoto

Pedrosa potvrdio kako mu odgovara staza u Indianapolisu

Lovro Štrbinić • nedjelja, 19.08.2012.
Pedrosa potvrdio kako mu odgovara staza u Indianapolisu
Foto: EPA

Španjolac Dani Pedrosa pobjednik je 11. utrke sezone u američkom Indianapolisu. Španjolac na Repsol Hondi zadržao je lidersku poziciju sa starta i na postolju iza sebe zadržao Lorenza i Doviziosa.

Nakon što je u subotu bio najbrži na kvalifikacijskom treningu, Danija Pedrosu nitko nije mogao uhvatiti niti tijekom nedjeljne utrke. Dominantnom vožnjom zadržao je iza sebe sve konkurente i došao u još bolju poziciju u borbi za naslov.

Jedini koji je na trenutak ugrozio Pedrosu bio je Ben Spies u početnih nekoliko krugova, kad je Amerikanac izbio na vodeću poziciju. Ipak, njegova Yamaha nije izdržala i uskoro je završio svoj nastup na stazi u Indianapolisu.

Pedrosa je spremno preuzeo prvo mjesto te svakim krugom povećavao prednost, Lorenzo nije imao ugroženu drugu poziciju, dok se iza njih vodila borba za najniže mjesto na postolju između Stonera, koji je nastupio ozlijeđen, i Doviziosa.

Talijan je pobijedio u tom dvoboju i ostavio aktualnog svjetskog prvaka izvan postolja. Stoner se prethodno probio sa sedme pozicije pokraj Bautiste i Bradla, kasnije plasiranih na petu i šestu poziciju. Valentino Rossi je iskoristio nekoliko odustajanja i zauzeo za njega solidno sedmo mjesto.

U ukupnom poretku Lorenzo sad imao 18 bodova prednosti ispred Pedrose, odnosno 36 ispred Stonera. Sljedećeg vikenda na rasporedu je Velika nagrada Češke u Brnu.

VN SAD-a, utrka:
1. D. Pedrosa (Špa/Honda)
2. J. Lorenzo (Špa/Yamaha)
3. A. Dovizioso (Ita/Yamaha)
4. C. Stoner (Aus/Honda)
5. A. Bautista (Špa/Honda)
6. S. Bradl (Njem/Honda)
7. V. Rossi (Ita/Ducati)
8. K. Abraham (Češ/Ducati)
9. Y. Hernandez (Kol/BQR)
10. A. Espargaro (Špa/ART)
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoTop temaMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • baseggio19.08.2012. u 22:14
    šteta za Spiesa koji je morao odustati, a mislim da je samo on mogao ugroziti Danijevu pobjedu danas...
    baseggio