Košarka

Perović novi igrač Unicaje, treniraju i Sabonisovi sinovi

Branimir Korać • ponedjeljak, 20.08.2012.
Perović novi igrač Unicaje, treniraju i Sabonisovi sinovi
Foto: EPA

Unicaja nastavlja s kompletiranjem momčadi pa je tako i dovršen transfer Koste Perovića. Perović je još ranije sve dogovorio s klubom iz Malage, a od nedjelje je i službeno postao novim članom Unicaje...

217 centimetara visoki Kosta Perović novi je igrač Unicaje. Španjolski klub je objavio na svojim internetskim stranicama kako je dovršio posao dovođenja srpskog internacionalca koji bi trebao predstavljati centarsko pojačanje.

27-godišnji centar je igrač već bogatog europskog iskustva, nastupao je u Euroligi, Eurokupu, na velikim natjecanjima s reprezentacijom, a okušao se i u NBA ligi.

Punih pet sezona je proveo u Partizanu iz kojeg je 2007. godine otišao u NBA ligu gdje je nastupao za Golden State Warriorse. U SAD-u se nije uspio probiti i već sljedeće sezone se vratio u Europu i to na dvije sezone u Valenciju te zatim također na dvije sezone u Barcelonu iz koje je i stigao u Unicaju.

U riznici trofeja ima pet naslova prvaka Srbije s Partizanom s kojim je osvojio i regionalnu ligu, s Valencijom je uzeo Eurokup, a s Barcelonom je bio prvak Španjolske.

Na treninzima Unicaje nalaze se i sinovi velikog Arvidasa Sabonisa - Domantas i Tautvidas. Obojica se smatraju velikim talentima i moguće je da će hrvatski izbornik Jasmin Repeša dobiti priliku da sudjeluje u njihovom razvoju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.08.2012. u 08:59
    Repeša če skroz izmjeniti roster Unicaje. Puno je tu novih igrača. Perović je neznam koje po redu pojačanje. I vidjeti ćemo jel on pojačanje. Spor je. Staromodan centar.
    Obrisan korisnik