Nogomet

Kranjčar: "Imamo odličan rezultat i moramo biti pametni"

Branimir Korać • srijeda, 22.08.2012.
Kranjčar: "Imamo odličan rezultat i moramo biti pametni"
Foto: Kristijan Komarica

Kijevski Dynamo s odličnim rezultatom odlazi iz Mönchengladbacha. Kijevljani su visoko slavili 3:1 protiv Borussije i uoči uzvrata četvrtog pretkola Lige prvaka nalaze se u situaciji kakvu su mogli samo poželjeti...

Prvi susret između Borussije iz Mönchengladbacha i kijevskog Dynama završen je uvjerljivom gostujućom pobjedom Kijevljana 3:1. Dynamo je odradio odličnu utakmicu i upisao sjajan rezultat koji mu otvara vrata grupne faze Lige prvaka.

"Naravno da smo sretni, imamo odličan rezultat, ali nam je i jasno kako je odrađeno samo pola posla. Moramo biti samouvjereni, ali isto tako i oprezni jer smo u početku utakmice imali dosta problema i nismo mogli uspostaviti kontrolu nad igrom. Moramo pokušati dominirati svih 90 minuta i riješiti se tog nesretnog lošeg razdoblja u koje smo upali. Znali smo da nam neće sve ići od početka glatko, nisu se dali tako lako slomiti", komentirao je nakon susreta Niko Kranjčar.

Tony Jantschke: "Imali smo kontrolu igre, Dynamo je bio izgubljen i nije znao što napraviti. Onda je stigao taj prekid i pogodak, zatim drugi iz kontranapada i onda još jedan prekid. U svlačionici smo svi frustrirani, imali smo bolje prilike, ali nije bila naša večer. Još uvijek vjerujem da imamo šanse u Ukrajini. Znamo da nam neće biti lako jer su jaki na domaćem terenu, ali nije nemoguća misija."

Kranjčar smatra kako Borussia nije loša momčad i da treba biti oprezan u uzvratu.

"Čvrsta su momčad, dobro drže loptu i vrlo su opasni kada im dopustite da razviju svoju igru. Naš glavni cilj je u ovom trenutku prolaz i sve ćemo učiniti da ga ostvarimo. Velika bi stvar bila da uđemo u skupine Lige prvaka, napravili smo dobar posao u Njemačkoj i sada moramo biti pametni", dodao je hrvatski reprezentativac.

Zadovoljstvo je pokazivao i Nigerijac Taye Taiwo koji je nedavno stigao u Kijev na posudbu iz Milana. Taiwo također poziva na oprez, ali i upozorava da se u uzvratu ne treba previše zatvoriti.

"Dobra utakmica za nas i sretni smo zbog pobjede. Trener nam je uoči susreta posebno napomenuo da moramo biti vrlo čvrsti u obrambenoj fazi, da se moramo žestoko boriti jer su Nijemci vrlo radna momčad koja nikada ne posustaje. Zbog toga su posebno opasni i moramo biti zadovoljni. Kada igrate u gostima, morate iskoristiti svaku ponuđenu priliku, to nam je uspjeli i imamo odličan rezultat. U uzvratu moramo biti oprezni, ali ne smijemo se zabunkerirati", dao je Taiwo.

U njemačkom taboru puno nezadovoljstva i nevjerice. Igrači Borussije su puno više očekivali od ovog susreta i pred njima je jako teška misija u Kijevu.

"Ne smijemo dopustiti da nam padne moral nakon ove utakmice. Bila je to frustrirajuća večer, nismo imali dobar protok lopte, ali smatram i da nismo igrali toliko loše. Protivnik je odradio sjajan posao. Utakmica je bila dosta izjednačena i smatram da izostanak iskustva nije razlog našem porazu. Nismo bili učinkoviti i u ključnim trenucima je izostalo koncentracije", smatra Alexander Ring.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cimbo22.08.2012. u 11:48
    Ne bi rekao da je ova borussia jača od ovog Dinama...
    cimbo
  • nido22.08.2012. u 10:10
    Jbg Kijevljani imaju dugogodisnje iskustvo u Europi, igraju nesto svake godine dok je Borusia kvalitetnija momcad ali bez iskustva i desilo se sta se desilo, zao mi je!
    nido