Automoto

Zbog teške nesreće u Indianapolisu Nicky Hayden propušta Brno

Igor Šestak • srijeda, 22.08.2012.
Zbog teške nesreće u Indianapolisu Nicky Hayden propušta Brno
Foto: EPA

Američki motociklist Nicky Hayden neće nastupiti na Velikoj nagradi Češke nadolazećeg vikenda. U kvalifikacijama Velike nagrade Sjedinjenih Američkih Država na stazi u Indianapolisu doživio je težak pad prilikom kojeg je slomio desnu ruku i privremeno ostao bez svijesti. Budući da je utrka na stazi u Brnu samo tjedan dana kasnije, liječnici su mu savjetovali odmor.

Momčad Ducatija kao da nema dovoljno problema u ovoj sezoni pa joj se u Indianapolisu dogodio novi. Talijanska momčad čitavu sezonu muku muči s konkurentnosti svog motocikla i slabim rezultatima, Valentino Rossi na kraju sezone seli u Yamahu, a sada se ozlijedio drugi motociklist, Amerikanac Nicky Hayden.

Za vrijeme subotnjih kvalifikacija na stazi u Indianapolisu Hayden je doživio težak pad zbog kojeg nije nastupio u nedjeljnoj utrci, a na preporuku liječnika neće nastupiti ni na Velikoj nagradi Češke, koja je na rasporedu u nedjelju 26. kolovoza. Amerikanac je prilikom pada izgubio svijest i zaradio potres mozga, a kasnije mu je ustanovljen i prijelom desne ruke.

"Teško mi je propustiti drugu uzastopnu utrku. Nemam većih problema, ali ruka mi je i dalje prilično otečena i fali mi snage u njoj. Motociklistima je teže voziti s ozljedom desne ruke", pojasnio je Hayden.

Iako bi rado sjeo na Ducati već u Češkoj, Amerikanac je svjestan rizika: "Bio bih daleko ispod 100 posto svojih mogućnosti, a ukoliko bih preopteretio ruku ili doživio novi pad mogao bih se naći u velikim problemima. No problem nije samo ruka, zbog prilično dugog perioda u kojem sam bio bez svijesti, još uvijek osjećam glavobolje."

"Liječnici su mi rekli da nastup u Brnu ne bi bio pametan potez, a svi u momčadi su se složili. Koliko god mi se ne ostaje kod kuće, moram poslušati stručnjake, oporaviti se od ove ozljede i spremiti se za Misano. To je važna utrka za mene i za Ducati", dodao je.

Iz talijanske momčadi su poručili kako Haydena u Brnu neće mijenjati drugi motociklist, već će jedini Ducatijev predstavnik biti Valentino Rossi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGPVideo
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!