Automoto

Andrea Dovizioso dogovorio dvogodišnju suradnju s Ducatijem

Igor Šestak • četvrtak, 23.08.2012.
Andrea Dovizioso dogovorio dvogodišnju suradnju s Ducatijem

Talijanski motociklist Andrea Dovizioso, dosadašnji član momčadi Monster Yamaha Tech 3, iduće će dvije sezone nastupati za Ducati. Talijanska je momčad tako okončala potragu za nasljednikom Valentina Rossija, koji će se na kraju sezone vratiti u Yamahu.

Nešto manje od dva tjedna nakon što je objavljen povratak Valentina Rossija u tvorničku momčad Yamahe, momčad Ducatija je pronašla zamjenu za sedmerostrukog svjetskog prvaka. Njegovo će mjesto u talijanskoj momčadi preuzeti 26-godišnji Andrea Dovizioso, koji je dogovorio dvogodišnju suradnju.

Ducati je u posljednje dvije sezone bilježio prilično skromne rezultate, što je rezultiralo Rossijevim odlaskom. Ipak, potraga za njegovim nasljednikom nije dugo trajala, a u momčadi vjeruju kako će s novim Talijanom u momčadi uspješno nastaviti razvoj svog motocikla.

"Dogovor postignut s Andreom Doviziosom potvrđuje interes naše tvrtke za nastavak utrkivanja, baš kao što je zapisano u Ducatijevoj baštini. Veliko mi je zadovoljstvo poželjeti dobrodošlicu našem novom vozaču, koji će se u novoj sezoni pridružiti Nickyju Haydenu. Vjerujem da ćemo zajedno s njima biti u mogućnosti nastaviti naš razvojni program", izjavio je predsjednik Ducatija Gabriele Del Torchio.

Zadovoljstvo je izrazio i generalni menadžer talijanske momčadi Filippo Preziosi: "Andrea u momčad donosi veliki talent i predanost, a od velike će nam koristi biti i njegove sposobnosti testiranja te osjetljivost na tehničke postavke motocikla. Vrlo sam sretan što je odlučio pristupiti našoj momčadi. Svjestan je posla koji ga očekuje i pristupa mu s mnogo entuzijazma i samopouzdanja, što je izrazito važno za uspjeh u ovako izazovnom natjecanju kao što je MotoGP."

Andrea Dovizioso se u najjačoj klasi natječe od 2008. godine. U prvoj sezoni je nastupao za momčad JiR Team Scot i osvojio peto mjesto u ukupnom poretku uz jedan plasman na pobjedničko postolje. Iduće tri sezone je nastupao momčad Honda-HRC, s kojom je 2009. godine ostvari svoju jedinu pobjedu te se u tri godine još 15 puta popeo na pobjedničko postolje. U ukupnom poretku je završavao na šestom, petom i odličnom trećem mjestu prošle sezone.

Ove sezone nastupa za momčad Monster Yamaha Tech 3 i trenutno je četvrti vozač u ukupnom poretku svjetskog prvenstva. U dosadašnjem dijelu sezone je pet puta završio među prvom trojicom, ali nije uspio doći o pobjede.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!