Rukomet

Balić: "Uz moju pomoć Atletico konkurentan samom europskom vrhu"

Zvonka Keliš • četvrtak, 23.08.2012.
Balić: "Uz moju pomoć Atletico konkurentan samom europskom vrhu"
Foto: Kristijan Komarica

Rukometni virtuoz Ivano Balić od naredne će sezone nositi boje španjolskog viceprvaka Atletico de Madrida, potvrđeno je danas i na službenim stranicama kluba. Tako će Balić zaigrati s ponajboljim rukometašima svijeta među kojima će mu društvo praviti i bivši suigrači Jakov Gojun te Kiril Lazarov, a vodit će ih jedna od najboljih rukometnih trenera Talant Dušebajev.

Po mnogima najbolji hrvatski rukometaš, Ivano Balić, od naredne će sezone nositi dres španjolskog i europskog viceprvaka, Atletico de Madrida.

Nakon što mu je istekao ugovor s hrvatskim prvakom CO Zagrebom najbolji rukometaš svijeta 2010. godine dugo se premišljao gdje će nastaviti svoju karijeru te se na koncu odlučio za povratak u Španjolsku gdje je već igrao za momčad Portland San Antonija.

Balić će tako u novoj sezoni zaigrati s jednim od najboljih rukometnih trenera današnjice, Talantom Dušebajevim, ali i ponajboljim rukometašima svijeta. Ugovor je hrvatski reprezentativac potpisao na jednu godinu te će se bijelo-crvenima pridružiti već ovoga tjedna u Kataru gdje će njegova nova ekipa zaigrati na IHF-ovu Super Globeu, navode službene stranice kluba.

Nakon što se Atletico ovoga ljeta pojačao imenima poput Xaviera Baracheta, Alavara Ferrera te Josepa Masachsa, iz redova Zagrebaša u Madrid je stigao i Jakov Gojun koji će tako nastaviti surađivati sa svojim dosadašnjim suigračem i u novom ruhu.

Balić će već ovoga petka u Madridu biti predstavljen kao novo pojačanje jedne od najboljih europskih rukometnih ekipa.

Naknadno je medijima stigla i izjava proslavljenog rukometaša, koja kaže: "Odluku da između brojnih ponuda odaberem Atletico Madrid nisam uspio priopćiti hrvatskoj sportskoj javnosti zbog nedostatka vremena i hitnog odlaska u Madrid te se ovim putem želim ispričati istoj kao i svim medijima. Odabrao sam novi klub za koji vjerujem da će uz moju pomoć ponovno biti konkurentan samom europskom vrhu. Već idućih dana odlazimo na Super Globe u Dohu, a s obzirom na poznavanje većeg broja suigrača očekujem brzu prilagodbu."

Sinoć je informacija o Balićevom potpisu za Madrid naime našla put do medija, no čak je ni u samom Atleticu nisu potvrdili do posljednjeg trena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.08.2012. u 09:01
    sretno u ciudadu, tj. madridu! sad je tamo na okupu nekadašnja zagrebova vanjska linija: balić-gojun-kiro:)
    Obrisan korisnik
  • Manolito23.08.2012. u 22:18
    zar nije barca malo veci i uspesniji klub? njemu zadnjih 10 godina niko nije do kolena, da se tad bar jednom 100% oporavio, makar platio propustanjem jednog turnira garant bi mu sad lakse bilo, jbg. sport (svi sportovi) su krenuli na jace, vislje, brze, on jos i mozak dobro koristi uz to, zato... [više na forumu]
    Manolito
  • Obrisan korisnik23.08.2012. u 21:31
    Ja stavljam Karabatića tu jer ga svi stavljaju u taj uži izbor. A i realno čovjek je bio jedna od najbitnijih karika i Kiela i Francuske. Enough said. Makar meni osobno oni dvoje ne mogu stati u istu rečenicu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.08.2012. u 21:29
    Nikad nisam pljuvao po njemu al dobro... A ako se ja dobro sjećam onda je Ivano bio taj koji je prije nekoliko godina počeo pošteno brinuti za svoje tijelo, slušati ga i jačati određene skupine mišića da bi bio bolji... I to je javno rekao, da njegov dotadašnji pristup... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Ronaldo923.08.2012. u 20:49
    Za ne vjerovati je kak glupih ljudi ima, to nije ni tuzno, to je zabrinjavajuce da netko bez srama melje takva sranja
    Ronaldo9