Rukomet

Rastrčani Zagreb na krilima Ivića uvjerljivo svladao Metalurg

Iz Novigrada:Branko Barić • četvrtak, 23.08.2012.
Rastrčani Zagreb na krilima Ivića uvjerljivo svladao Metalurg
Foto: Kristijan Komarica

Rukometaši Zagreba upisali su veliku pobjedu drugog dana međunarodnog rukometnog turnira u Novigradu. U dvoboju dva rukometna velikana, Zagreba i Metalurga, hrvatski prvak uvjerljivo je deklasirao makedonskog, a ujedno je to bila i slatka pobjeda aktualnog hrvatskog izbornika nad bivšim...

CO Zagreb - Metalurg Skopje 30:22 (15:11)

CO Zagreb: Kelentrić, Ivić (14 obrana), Stevanović (1 obrana), Marić 3, Brozović 2, Butorac, Stepančić 5, Matulić 2, Matić 1, Batinović 6(3), Valčić J. 4, Sršen, Valčić T. 1, Mandalinić 4, Kaleb 2
Trener: Goluža Slavko

Metalurg Skopje: Levov 1, Dimovski 2, Naumovski, Georgievski, Manaskov 3, Mirkulovski 4, Mojsoski 2, Mitrevski, Angelov, Doder 1, Mojsovski, Stoilov, Batinović 1, Jonovski, Alushovski 1, Vučićević 7(4)
Trener: Červar Lino

Suci: Dalibor Jurinović i Marko Mrvica

Slavko Goluža ove godine ima na raspolaganju jednu pomlađenu momčad Zagreba, ali čini se momčad s puno potencijala i kvalitete. Nakon očekivane lagane pobjede protiv slabašne kineske reprezentacije, drugog dana uslijedila je neočekivano uvjerljiva pobjeda 30:22 protiv iskusne i jake momčadi kao što je Metalurg. Prvo ime Zagreba bio je briljantni Filip Ivić koji je u 50 minuta skupio 14 teških obrana. Hrvoje Batinović postigao je šest pogodaka, a Luka Stepančić pogodak manje.

Pogocima Mirkulovskog i Mojsovskog makedonska momčad dolazi do početne prednosti 2:0, no odmah nakon toga Golužini momci preuzimaju sve konce utakmice u svoje ruke. Tonči Valčić i Batinović svojim pogocima rade seriju 3:0 kojom hrvatski prvak preuzima vodstvo. Sljedećom serijom 3:0 Zagreb bježi na 6:3, što nervoznog Linu Červara tjera na zvanje prve minute odmora u osmoj minuti utakmice.

Červarovi savjeti nisu pomogli makedonskim prvacima. Rastrčani Zagrebaši svojom 6-0 obranom izluđivali su tromi i spori napad Metalurga, mladi Filip Ivić branio je zicere, a Stepančić i Batinović punili su mrežu Mitrevskog. Golužina momčad odlazi na više nego ugodnih 13:7, a veliki nalet u 25. minuti prekida - nestanak struje. Susret je bio prekinut punih 20-tak minuta, a u nastavku do poluvremena Metalurg smanjuje na 15:11.

Priznanje olimpijcima

Uoči početka susreta održana je prigodna svečanost u kojoj su se gradonačelnik grada Novigrada Anteo Milos i predsjednica Lagune Novigrad zahvalili nekim članovima hrvatske olimpijske ekspedicije koje se nedavno vratila iz Novigrada i uručili im prigodne poklone. Tako su novigradski sportski zaljubljenici imali priliku pozdraviti Vladimira Canjugu, izbornika ženske rukometne reprezentacije koja se za London spremala baš u Novigradu, te Slavka Golužu i članove njegovog stručnog stožera. Naravno, najveće ovacije novigradske dvorane dobio je zlatni olimpijac, Novigrađanin, Giovanni Cernogoraz.

Po povratku iz svlačionica činilo se kako bi se Metalurg mogao malo konsolidirati, obzirom da su nakon samo par minuta igre prišli Zagrebu na minus dva (18:16). No tada ponovno slijedi uragan hrvatskog prvaka koji na krilima briljantnih obrana 20-godišnjeg Ivića radi 5:0 i bježi na 23:16. Červar pokušava s promjenama obrane, u napadu koristi svoj poznati trik s dodatnim igračem umjesto vratara, ali nema nekih vidljivih učinaka. Do kraja susreta je razlika samo rasla, da bi na koncu sve završilo s velikih 30:22.

U petak se igra posljednje kolo turnira u kojem će Zagreb snage odmjeriti sa slovenskim prvakom Gorenjem, dok će Metalurg odraditi "lakši trening" protiv reprezentacije Kine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.08.2012. u 14:33
    kolko ja znam ivić je iz omladinskog pogona 92 godište i da je bio oduvijek u zg u mlađim selekcijama, neka me neko ispravi ako sam nešto krivo napisao.
    Obrisan korisnik
  • narada10824.08.2012. u 14:25
    Hm, vec duze vrijeme trazim neku vratarsku perspektivu za nasu repku... Citam lijepe stvari o Asaninu. Nisam nis nasao o Filipu Ivicu, tj. gdje je on igrao prije, ili je on iz omladinskog pogona Zagrebasa? Sta veli strucni stozer ovdje?
    narada108
  • canastra24.08.2012. u 13:29
    i Horvat
    canastra
  • Obrisan korisnik24.08.2012. u 13:24
    ne nego su na onom nekom globe rukometu kao članovi neke katarske ekipe, Špiler, Skoko i Šprem.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.08.2012. u 08:59
    zašto nije igrao špiler i onaj novi pivot, srbin? ozljeđeni su ili?
    Obrisan korisnik