Nogomet

Bilić: "Ovo je posao kojeg sam želio, jer sebe vidim kao klupskog trenera"

Mišo Gulić • petak, 24.08.2012.
Bilić: "Ovo je posao kojeg sam želio, jer sebe vidim kao klupskog trenera"
Foto: Kristijan Komarica

Nakon pet odigranih kola u elitnom razredu ruskog nogometa Slaven Bilić se osvrnuo na proteklo razdoblje u kojem je klupu reprezentacije Hrvatske zamijenio onom Lokomotiva, težini lige te utakmici s Dinamom koja ih očekuje u subotu...

"Ovo je posao kojeg sam želio, jer sebe više vidim kao klupskog trenera. Također sam proteklih šest godina uživao na čelu hrvatske reprezentacije, međutim, ovo sam oduvijek želio. Ovakav tip posla mi daje mogućnost rada s igračima na dnevnoj bazi, mogućnost izbora da s nekim igračima radiš neke posebne stvari koje će i samoj momčadi donijeti dobro", pojasnio je Bilić razloge zbog kojih je napustio reprezentaciju u intervjuu za RT.

Nastavio je bivši hrvatski izbornik potom o svojim prvim dojmovima vezano uz rusku ligu: "S jedne strane je ovaj posao je jako težak i kompliciran, ali opet ujedno je to i veliki izazov jer je liga dosta izjednačena. Naravno postoje bolji klubovi, neki su jaki na papiru, a neki čak niti to, međutim, nema lakih utakmica. Možda je jedini klub kojeg mogu izdvojiti Zenit, ali ni oni do bodova ne dolaze tek tako. Postoji sedam-osam klubova koji vam mogu uzeti bodove i u gostima i kod kuće. No, to je ono što ovu ligu čini sjajnom."

Lokomotiv u subotu očekuje i dvoboj s Dinamom iz Moskve, klubom za koji nastupa i hrvatski reprezentativac Gordon Schildenfeld, ali i koji za sada nema bodova na kontu. Bilić je uvjeren da je razlog tomu splet nesretnih okolnosti, a nikako nekvaliteta: "Dinamo nikako nije loša momčad, odigrali su nekoliko vrlo dobrih utakmica, ali jednostavno do sada nisu imali sreće. Naravno da ni u kom slučaju ne očekujemo laku utakmicu, znamo da će se oni boriti kao ranjeni lavovi. Sada imaju novog trenera, ali isto tako, nedostaje im samopouzdanja i trenutno ne igraju najbolji nogomet."

Bilić je također otkrio da ne razmišlja o daljoj budućnosti te kako u Rusiji namjerava ostati još dugo vremena: "Ne razmišljam o tome gdje ću biti u narednih nekoliko godina, a sve što želim kazati jest da sam isključivo koncentriran na svoj trenutni posao i nadam se da ću još dugo godina ostati na istom mjestu, ne samo ja nego i moj stručni stožer. Jednostavno svi uživamo ovdje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • The Phantom24.08.2012. u 21:35
    Ajmo Nane razveseli i nas Hrvate
    The Phantom
  • Krokodil24.08.2012. u 21:33
    Nego gdje je ruska tablica? Da se ne moramo mucit po internetu i trazit :-)
    Krokodil
  • Obrisan korisnik24.08.2012. u 18:45
    Može li mi netko reći šta je rezultatski napravio?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.08.2012. u 17:38
    galebrijeka ne zalimo za njim zbog njega koliko je dobar nego koliko je ovo iza njega mafijaski postavljeno as jos je igra nestala, nesto kao u politici sanader nije valjao al kad je dosla jadranka onda su ljudi tek vidjeli sto je lose
    Obrisan korisnik
  • DavyJones24.08.2012. u 17:34
    Kralj.....
    DavyJones