Nogomet

Anić: "Atmosfera je pozitivna, to bi trebalo rezultirati dobrom igrom i rezultatom"

Iz Šibenika: Ivana Jurica • petak, 24.08.2012.
Anić: "Atmosfera je pozitivna, to bi trebalo rezultirati dobrom igrom i rezultatom"
Foto: Ivana Jurica

U vedrijem raspoloženju nego što je to bilo uoči drugoligaške premijere, nogometaši Šibenika dočekuju prvi susret pred domaćim gledateljima. Na Šubićevac stiže Mosor (20 sati), a i trener Tomić i veznjak Anić ističu kako se odlično radilo ovaj tjedan, kako je atmosfera dobra, te kako vjeruju u prvi trijumf.

"Dočekujemo utakmicu s puno više optimizma, u puno boljem raspoloženju nego što smo bili prošli tjedan. Vraćaju nam se Mišlov i Španja, igrači koji su bili ozlijeđeni, a Dujaković je nažalost još ozlijeđen. Dva igrača više u kadru je velika prednost za nas", kazao je u uvodu konferencije za novinare Šibenikov trener Goran Tomić.

Povratak Mišlova i Španje

"Španjina ozljeda je bila malo ozbiljnija, još nije spreman za cijelu utakmicu, ali bit će u kadru, dok Mišlov ulazi u sastav. Ostalih velikih promjena neće biti, ali odlučit ću na zadnjem treningu. To je taj kadar, velikih izbora i solucija nemamo. Sigurno će opet juniori biti na klupi", referirao je trener Narančastih.

Pa nastavio: "Mosor je ekipa koja je navikla igrati taj drugoligaški nogomet. Igra čvrsto, oprezno. Očekuje nas prava, tvrda drugoligaška utakmica. S druge strane, igramo na Šubićevcu i bez obzira u kakvoj se situaciji nalazimo, bez obzira na kadar, ne priznajemo nikom na Šubićevcu da je favorit. Tako da u utakmicu ulazimo kao favoriti i dat ćemo sve od sebe da to opravdamo. Odlično smo trenirali ovaj tjedan, stvarno izvanredno rekao bih i nadamo se sutra"

Na pitanje koliko znaju o ekipi iz Žrnovnice Tomić odgovara: "Imamo informacija o Mosoru, kao i o svim ostalim dalmatinskim ekipama. Nije teško doći do informacija. Ali prvenstveno se baziramo na našu igru i ako mi nametnemo ritam igre koji smo imali u ovim pripremama, ako igrači budu radili ono što se od njih traži mislim da neće biti velikih problema. Respektiramo sve, ali, ponavljam, kad igramo na Šubićevcu to je druga stvar, igrači se drugačije osjećaju."

Više puta trener kluba sa Šubićevca istaknuo je kako će otići s trenerskog mjesta ukoliko do 31. kolovoza ne dobije toliko željena pojačanja. Na pressici prije susreta s Mosorom o tome je kazao: "To je moj stav koji se već zna, dugo pričam o tome. To moje razmišljanje stoji. Potrebna su nam pojačanja i više sam sam sebi dosadan to pričati. Mislim da je svakome to vidljivo, za igrati ovako teško i zahtjevno natjecanje kao što je Druga liga pojačanja su nužna. To su minimalno tri igrača: golman, stoper i napadač."

Tomić o pojačanjima

Na pitanje jesu li igrači koje je zatražio da mu uprava dovede još uvijek slobodni, Tomić kaže: "Oni su na čekanju. Isto nestrpljivo očekuju što će biti s klubom. Ja sam jednostavno uvjeren da će se s tih par pojačanja promijeniti kompletna slika ekipe, podiže se samopouzdanje. Siguran sam da će se Šibenik vratiti u gornji dio tablice."

"To uprava zna i oni se slažu sa mnom. U prijelomnoj smo situaciji za klub, tako da ih s te strane mogu razumjeti, ali do 31. kolovoza ćemo znati kakva je kompletna situacija s klubom. Mislim da je ovo dovođenje igrača naravno vezano i sa situacijom u klubu. Do sad sam bio strpljiv, jer imam razumijevanja za probleme u kojima se klub nalazi. Ja se nadam da će se ta situacija riješiti pozitivno za klub do 31. kolovoza i da ćemo onda moći dovesti tih par željenih pojačanja. Siguran sam da će se s tih par pojačanja, čija sam imena rekao upravi kluba, Šibenik vratiti u borbu za vrh“, kazao je mladi stručnjak sa šibenske klupe.

Prije nego je najavio susret protiv Mosora, vezni igrač Marko Anić kratko se vratio i na poraz u Sesvetama: "Prvu utakmicu smo, rekao bih, odigrali dosta loše. Nekako smo loše ušli u utakmicu, možda pod dojmom cijele situacije u klubu. Što se tiče mene to je ostavilo traga. Ja se nadam da ćemo to popraviti već u utakmici protiv Mosora i pobijediti. Zapravo uvjeren sam u to. Osjeti se i na treningu i u svlačionici da je atmosfera pozitivna i mislim da bi to trebalo rezultirati dobrim rezultatom i dobrom igrom na terenu. Očekujem pobjedu, to je to.“

"Što se tiče situacije u klubu, nadam se da će se to što prije riješiti jer igrači su već ne nervozni već je svima puna kapa kompletne situacije. Da se koncentriramo na nogomet i treninge, a ne da razmišljamo o financijama, jer nismo tu radi toga", dodao je Anić.

Supersport Prva NL

1Zrinski 2948:14+3472
2Šibenik 2959:17+4270
3Vukovar '91 2946:31+1552
4Sesvete 2933:32+139
5Jarun 2932:42-1037
6Dugopolje 2934:41-733
7Cibalia 2932:48-1633
8Croatia Zmijavci 2936:40-432
9Dubrava 2928:40-1232
10Orijent 2932:46-1429
11BSK Bijelo Brdo 2927:39-1227
12Solin 2927:44-1720

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Hrvoje199024.08.2012. u 22:25
    ...samo s tobon Šibeniče moj....
    Hrvoje1990