Nogomet

Schildenfeldov Dinamo protiv Bilićevog Lokomotiva u gradskom derbiju upisao prvu pobjedu

Borna Rupnik • subota, 25.08.2012.
Schildenfeldov Dinamo protiv Bilićevog Lokomotiva u gradskom derbiju upisao prvu pobjedu
Foto: Kristijan Komarica

U šestom kolu ruskog prvenstva susreli su se moskovski rivali, Dinamo i Lokomotiv, a momčad Slavena Bilića naposljetku je ostala praznih ruku...

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić morao je priznati još jedan poraz u ruskom prvenstvu. Ovoga je puta Lokomotiv izgubio od Dinama iz Moskve, na svom terenu, rezultatom 3:2.

Dinamo je poveo u 12. minuti preko Kokorina, a poravnao je Maicon samo deset minuta poslije. Novo vodstvo Dinamu donosi Dzsudzsak u 60. minuti, ali Lokomotiv opet brzo uzvraća - za 2:2 pogodio je N'Doye. Trenutak odluke zbio se već u 68. minuti, kada je Noboa postavio konačnih 3:2.

Dinamu je to bila prva pobjeda u novoj sezoni, nakon pet uzastopnih poraza, a loša vijest za Slavena Bilića je i ozljeda reprezentativnog stopera Vedrana Ćorluke, koji je morao napustiti igru u 63. minuti.

Dario Krešić branio je svih 90 minuta za Lokomotiv, a Gordon Schildenfeld odigrao je cijelu utakmicu u dresu Dinama.

Kod kuće je poražen i Zenit iz St. Peterburga. Bolji je rezultatom 2:1 bio Rubin iz Kazana, koji je u drugom poluvremenu, pogocima Natcha i Eremenka, preokrenuo vodstvo domaćina, za koje je zaslužan bio Fajzulin.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.08.2012. u 18:23
    Neuspjeh i razočaranje, ali takvi su gradski derbiji. Poredak na tablici u derbijima ne znači ništa, a niti domaćinstvo. Jaka je ruska liga, eto čak i Zenit gubi, iako su super ekipa. Cilj je izboriti evropsku ligu, a liga prvaka (odmah) za lokomotiv bi ipak bio mali podvig.
    Obrisan korisnik