Automoto

Video: Pedrosa u posljednjem zavoju izborio drugu pobjedu u tjedan dana

Lovro Štrbinić • nedjelja, 26.08.2012.
Video: Pedrosa u posljednjem zavoju izborio drugu pobjedu u tjedan dana
Foto: EPA

Španjolac Dani Pedrosa u posljednjem je zavoju Velike nagrade Češke prošao ispred sunarodnjaka Jorgea Lorenza i nakon slavlja u Indianapolisu prošle nedjelje, upisao još jednu pobjedu. Mnogo razloga za zadovoljstvo na kraju je imao i trećeplasirani Cal Crutchlow.

Dani Pedrosa u velikoj je formi i legitimni je kandidat za ovogodišnji naslov svjetskog prvaka. Dokazao je to slavljem u Brnu, drugom uzastopnom kojim se vodećem Jorgeu Lorenzu primaknuo na 13 bodova zaostatka u ukupnom poretku.

Od početka utrke bilo je jasno kako će ovo biti dvoboj Španjolaca iz Repsol Honde i Yamahe. Čitava 22 kruga bili su vrlo blizu jedan drugom, na polovici utrke je Pedrosa preuzeo ulogu lidera, ali prava drama uslijedila je u posljednjem krugu kad su se nekoliko puta izmjenjivali u vodstvu.

Lorenzo je prvo iskoristio priliku i iskoristio malo prostora u prvom dijelu tog kruga za prolazak s unutarnje strane, ali Pedrosa se nije predavao i bio je "na repu" sunarodnjaku. U posljednji zavoj ušli su gotovo potpuno poravnati, ali vozač Repsol Honde imao je bolju putanju i više brzine na izlasku te je kroz cilj prošao kao prvi, slaveći drugu pobjedu u razmaku od samo tjedan dana.

Iza njih relativno mirnu utrku vozio je Cal Crutchlow, pokazavši da mu leži ova staza. Nije imao prilike uključiti se u borbu za sam vrh, ali zasigurno će i ovako biti zadovoljan jer je prvi put završio utrku na postolju otkad je stigao u MotoGP klasu. Uostalom, prvi je to podij za nekog vozača iz Velike Britanije u ovoj klasi od uspjeha Jeremyja Williamsa na stazi u Donington Parku prije 12 godina.

Britanca nije mnogo ugrožavao Andrea Dovizioso, na kraju četvrti, dok Rossi najbolju startnu poziciju ove sezone nije iskoristio za ništa više od sedme pozicije. Treba spomenuti i da je ponovno tragičar bio Ben Spies, Amerikanac je ponovno odustao, ovaj put 14 krugova prije kraja.

Razmak između vodećeg dvojca u ukupnom poretku sad je spomenutih 13 bodova, dok je odlukom o propuštanju Brna kako bi se zaliječio od ozljede Casey Stoner došao u poziciju da hvata 59 bodova zaostatka. Sljedeća utrka na rasporedu je u San Marinu za tri tjedna.

VN Češke, utrka:
1. D. Pedrosa (Špa/Honda)
2. J. Lorenzo (Špa/Yamaha)
3. C. Crutchlow (VBr/Yamaha)
4. A. Dovizioso (Ita/Yamaha)
5. S. Bradl (Njem/Honda)
6. A. Bautista (Špa/Honda)
7. V. Rossi (Ita/Ducati)
8. R. de Puniet (Fra/ART)
9. K. Abraham (Češ/Ducati)
10. A. Espargaro (Špa/ART)
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGPVideo
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!