Nogomet

Guidolin: "Krivim trenera jer je momčad morala biti bolje pripremljena"

Ante Zovko • srijeda, 29.08.2012.
Guidolin: "Krivim trenera jer je momčad morala biti bolje pripremljena"
Foto: EPA

Branič Udinesea Maurizio Domizzi ne vjeruje da je neuspješno izvedena "Panenka" njegovog suigrača presudila što će Braga, a ne Talijani, igrati Ligu prvaka. Trener Guidolin natuknuo je da bi mogao podnijeti ostavku.

Ofenzivni veznjak Maicosuel postao je tragičar u redovima Udinesea kad je pokušao atraktivno svladati Bragina vratara u uzrvatnoj utakmici doigravanja Lige prvaka. Izveo je "Panenku" u raspucavanju, no, pogodio je tek vratara koji je s lakoćom pokupio loptu.

Njegov suigrač Maurizio Domizzi ne smatra da je to bilo presudno: "Paradoksalno, napravili smo dvije pogreške u završnici s Pablom Armerom i još nekim koje su bile gore od promašenog jedanaesterca. Hoćete li ćete plasirati loptu, iznuditi obranu ili potpuno promašiti u raspucavanju potpuno je nebitno", izjavio je za Sky Sport Italia.

Talijanski predstavnik izgubio je 5:4 na jedanaesterce i morao se zadovoljiti mjestom u skupini Europske lige. Trener Francesco Guidolin doveo je svoju budućnost u klubu u pitanje:

"Toliko je gorčine ostalo. U neku ruku je i šteta jer je bilo jasno da smo se na ovoj razini tehnički mučili. Bili smo u igri dok smo imali energije u nogama", rekao je, "ali samo na kraju ostali bez snage. Svi smo dali posljednju kap znoja za ovo, ali Braga je bila bolja."

"Svi smo znali da će biti teško i nema smisla skrivati da je ovo bolnije nego lani. Ponavljanje takve sezone je praktički nemoguće, pa bi jedno od prvih šest pozicija bilo sjajno. To je vrhunac za Udinese."

Odgovornost za gubitak puno veće financijske injekcije svalio je na sebe: "Nisam sposoban odvesti momčad u Ligu prvaka. Kad se približite nekoliko puta i ne možete proći, morate naučiti nešto iz tog iskustva i prihvatiti istinu. Nažalost nismo bili su stanju pružiti nešto bolje i trener mora preuzeti odgovornost, jer momčad poput Udinesea mora igrati bolje. Krivim trenera jer je momčad morala biti bolje pripremljena za ovo doigravanje", zaključio je Guidolin.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mr. Pennypacker29.08.2012. u 16:15
    Svakako da mora ostati. Ljudi u Udinama ga obožavaju, napravio je nemoguće ove dvije godine. Naravno da je jedan od razloga ne prolaska u skupine LP prodaja igrača, ali Udinese uvijek nađe solidne zamjene, kroz dvije-tri godine stvorit će se novi Asamoahi, Sanchezi, Isle, Handanoviči, Inleri itd... [više na forumu]
    Mr. Pennypacker
  • etti29.08.2012. u 13:45
    Nadam se da će ostat za dobrobit Udinesea. I to osvojeno 3. mjesto ove godine i 4. godinu ranije je ogroman uspjeh za klub koji mora prodavati najbolje igrače. Sad su otišli još neki važni kotačiči poput Isle i Asamoaha i sad su pali u čisti prosjek. Ne priča on bezveze da će plasman među prvih 6... [više na forumu]
    etti
  • Mr. Pennypacker29.08.2012. u 12:57
    Svaka čast Guidolinu za ovo priznanje, naši treneri bi što šta imali za naučiti a ne izmišljati već izlizane alibije.
    Mr. Pennypacker