Rukomet

Arpad Šterbik iz madridskog Atletica u Barcelonu

Branimir Korać • petak, 31.08.2012.
Arpad Šterbik iz madridskog Atletica u Barcelonu
Foto: Dario Dodić

Veliki rukometni transfer o kojem se proteklih dana puno u petak je dovršen. Arpad Šterbik je napustio madridski Atletico i naredne četiri sezone nosit će dres Barcelone...

Nakon osam sezona provedenih u dresu Ciudad Reala i madridskog Atletica, Arpad Šterbik se odlučio na odlazak. Novi izazovi, nesuglasice s trenerom Dujšebaevim i općenito nesigurna financijska situacija, bili su presudni u Šterbikovoj želji za odlaskom.

Sredinom ovog mjeseca upravi kluba je izrazio želju za odlaskom i vrlo brzo je postignut dogovor. Barcelona je izrazila želju za angažmanom, Šterbik je pristao i danas je objavljeno kako će četiri sezone nositi dres Barcelone.

Španjolski reprezentativni vratar je imao u ugovoru klauzulu o odšteti u visini od milijun eura, Barcelona to nije željela platiti, ali kako španjolski mediji saznaju, postignut je dogovor o odšteti u visini između 400 i 500 tisuća eura.

Da bi se ovaj transfer mogao ostvariti, postalo je jasno kada je Atletico na posudbu doveo mladog Norvežanina iz PSG-a Magnusa Dahla čime je Atletico na rosteru imao tri kvalitetna vratara.

Sada Barcelona ima trojicu vratara s obzirom da su tu uz Šterbika i Sjöstrand i Šarić. Sjöstrand na ljeto prelazi u Kiel, a do tada će Barcelona s trojicom vratara juriti po trofeje. Dogodilo se to već ranije u sezonama 2007/2008 i 2008/2009 kada je Barcelona na vratima imala Barrufeta, Hvidta i Loserta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.08.2012. u 20:44
    kad bi bar zg jednom imao vrhunskog vratara
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.08.2012. u 20:08
    Barca definitivno osvaja Asobal ligu
    Obrisan korisnik