Nogomet

Moutinho ostaje u Portu, Tottenham nije htio platiti otkupnu klauzulu

Damir Žbulj • subota, 01.09.2012.
Moutinho ostaje u Portu, Tottenham nije htio platiti otkupnu klauzulu
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Burno je bilo posljednjih sati prijelaznog roka u londonskom Tottenhamu. Nakon što je prije nekoliko dana Luka Modrić prodan u redove madridskog Reala, a u petak je nizozemski veznjak Rafael Van der Vaart prodan u HSV, Uprava Premierligaša potrošila je dio tih novaca na nove igrače. Međutim, možda i najbitnije igračko pojačanje, Portugalaca Moutinha, nisu uspjeli dovesti. Dinamov protivnik Porto u Ligu prvaka neće krenuti bez svog ponajboljeg igrača...

Ne baš u razmjerima trakavice odlaska Luke Modrića iz Tottenhama, ali ne i ništa puno manje zanimljiva, bila je saga o transferu Joaa Moutinha iz Porta, ovosezonskog protivnika Dinama u Ligi prvaka.

Nije tajna da postoji posebna veza između Villas-Boasa i Moutinha, kojeg je prije dvije sezone i doveo iz Sportinga u Porto, a sadašnji trener Tottenhama htio je portugalskog reprezentativca priključiti i Chelseaju, dok je dio prošle sezone bio na njihovoj klupi.

Prodajom Luke Modrića i Rafaela Van der Vaarta, ostalo je prazno mjesto u veznoj liniji njegova nova londonskog sastava, koje je portugalski stručnjak htio popuniti dovođenjem sunarodnjaka Moutinha, iz redova Porta, aktualnog portugalskog prvaka.

Iako se tijekom petka činilo kako je transfer finaliziran, dogovor postignut i kako će Tottenham platiti rekordnih 22 milijuna funti za Portugalca, u posljednjim satima prijelaznog roka došlo je do prekida pregovora.

Čelnici Porta predomislili su se oko iznosa te su zatražili od Tottenhama isplatu u visini otkupne klauzule, koja iznosi 31,5 milijuna funti (40 milijuna eura). Prema navodima britanskih medija, problem u transferu izazvao je Moutinhov bivši klub, lisabonski Sporting, koji polaže prava na 25 posto iznosa od njegova budućeg transfera.

U razgovoru za ESPN trener Porta Vitor Pereira pokušao je pojasniti kompliciranu situaciju, u kojoj nije postignut dogovor svih zainteresiranih strana: "Nisam razgovarao s Villas-Boasom, ali naravno da mu se sviđa igrač poput Moutinha. No, sviđa se i meni te zaista želimo da ostane s nama. Međutim, ovo je nogomet i zato postoje otkupne klauzule u ugovoru. Ispod te cijene ipak ga ne možemo ga pustiti."

Tottenham ipak nije mirovao u posljednjim satima prijelaznog roka, iz Fulhama je doveden veznjak Clint Dempsey, vratarske pozicije pojačao je sada već bivši vratar Lyona Hugo Lloris, dok je prije nekoliko dana, također iz Fulhama, Spursima priključen Moussa Dembele.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.09.2012. u 13:54
    kaj je levy mislil da se s portom sam tak pregovara?! pa utrapili su andersona man utd za 30 milja lik još nije proigral da ne spominjem koga su još prodali za objektivno više nek vrijede (postiga, pereira, maniche, alves).
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.09.2012. u 12:59
    Ne samo Modrića već i Van Der Vaarta...
    Obrisan korisnik
  • Ivo.Sanader01.09.2012. u 12:15
    Hm, Dembele, Sigurdsson, Dempsey umjesto Modrića, malo su si ojačali sredinu, Dembele je odličan igrač, a Lloris na golu također super rješenje.
    Ivo.Sanader
  • Weasley01.09.2012. u 11:08
    phantom, u današnje vrijeme ni s dresom već nije sigurno, ako se dobro sjećam tomasov se slikao s dinamovim dresom, pa otišao u munchen...
    Weasley
  • The Phantom01.09.2012. u 11:02
    A crtale se već postave sa njim, zato kažem, dok se igrač ne slika sa dresom,ja ne virujen,nije gotovo dok nije gotovo
    The Phantom