Nogomet

Video: Porto stigao do prve ovosezonske gostujuće pobjede

Branimir Korać • nedjelja, 02.09.2012.
Video: Porto stigao do prve ovosezonske gostujuće pobjede
Foto: EPA

Nogometaši Porta u trećem prvenstvenom kolu gostovali su kod Olhanensea i uspjeli su slaviti 3:2. Nakon remija u prvom kolu kod Gil Vicentea, ovo je za Porto prva ovosezonska gostujuća pobjeda...

I drugo gostovanje za Porto je bilo prilično neugodno. Prvo prvenstveno kolo donijelo im je gostovanje kod Gil Vicentea otkud su uspjeli donijeti tek bod odigravši bez pogodaka.

U drugom kolu su na svom travnjaku lako svladali Vitoriju Guimaraes s 4:0 da bi u trećem kolu gostovali kod Olhanensea. Njihov jučerašnji protivnik im je već znao stvoriti probleme pa su tako prošle sezone na svom travnjaku remizirali 0:0 s velikim protivnikom, a pretprošle sezone su u Portu izvukli 2:2.

I ovaj dvoboj je bio neizvjestan do samog kraja, međutim ovaj put je Porto bio uspješniji s 3:2.

Poveo je Olhanense pogotkom Norvežanina Libana Abdija u 13. minuti nakon odlično izvedenog kontranapada. Vitor Pereira je već u 36. minuti povukao izmjenu i izveo Christiana Atsua, a na travnjak poslao Jamesa Rodrigueza što mu se pokazalo odličnim potezom. Rodriguez je već sedam minuta kasnije postigao izjednačujući pogodak i s 1:1 se otišlo na odmor.

U drugom dijelu dosta bolji Porto koji preko Jacksona Martineza i Hulka dovršava preokret i bježi na 3:1. U samoj završnici uporni domaćin ipak smanjuje na 3:2 preko Targina, no za nešto više nije imao snage.

"Uživao sam u utakmici izuzev posljednje dvije minute. Igrači Olhanensea su nakon drugog pogotka dobili krila, mi smo bili nervozni i osjetili smo probleme. Nismo mogli doći do lopte, potpuno su preuzeli kontrolu i nije bilo ugodno. No sretan sam, prošle sezone smo ovdje izgubili dva boda i mogu biti zadovoljan. Izuzev te završnice susreta, problemi su detektirani i to ćemo ispraviti", poručio je trener Porta Vitor Pereira.

Za Porto su u ovom susretu nastupili Helton, Danilo, Lucho Gonzalez (68' Varela), Maicon, Moutinho, Martinez, Hulk, Alex Sandro, Atsu (36' Rodriguez), Otamendi, Defour (80' Castro).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.09.2012. u 13:34
    porto ima najbolju skauting službu na svijetu,pogledajte samo kakve su sve igrače prodali i za koje cifre,andreson-man.utd za oko 30 milja eura,Falcao za 40 milja eura za Hulka će dobiti sigurno 30 milja a doveli ga iz japanske 2. lige.,tu su još Lisandro prodan lyonu za 25 milja eura te cisokho za... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.09.2012. u 13:29
    odlična tekma,vratio se Lucho u Porto zvijer od igrača,a ovaj Hulk je životinja.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.09.2012. u 13:05
    moze se protiv njih. jedva cekam utakmicu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.09.2012. u 12:59
    Hulk i Moutinho glavne zvijezde tamo.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.09.2012. u 12:56
    porto je vrhunska ekipa!
    Obrisan korisnik