Ostali sportovi

Sandra slavila i kod kuće, rekord mitinga za šlag na kraju sezone

Iz Sportskog parka Mladost:Ivor Krapac • utorak, 04.09.2012.
Sandra slavila i kod kuće, rekord mitinga za šlag na kraju sezone
Foto: Kristijan Komarica

Iako nije išlo do željenih 70 metara na kraju naporne olimpijske sezone, u kojoj je osvojila zlato u Londonu, Sandra Perković uspjela je razveseliti ispunjeni stadion u Sportskom parku Mladost na 62. izdanju Memorijala Borisa Hanžekovića. U konkurenciji od koje je daleko odskakala, Sandra je zagrebačko natjecanje u bacanju diska riješila već na početku, s dva hica preko 65 metara u prve dvije serije, od kojih je drugi bio novi rekord mitinga - 65,79 m...

Poslije rekorda Hanžeka koji je jednom već bila ostvarila, sa 65,56 metara prije dvije godine, Sandra Perković se u svojoj najuspješnijoj sezoni karijere pobrinula da to bude još bolje. Za početak, zagrijala se sa 65,40 m i odmah izbila na prvo mjesto, da bi u drugoj seriji bacila disk na 65,79 m i time ostvarila primarni cilj. Popravila je vlastiti rekord mitinga.

U nastavku natjecanja, protiv suparnica koje je više nije mogla sustići, najbolja hrvatska sportašica otkrila je da je pomalo izgubila i motiv, a nakon dva neispravna hica, u posljednje dvije serije je još jednom prebacila 65 metara, sa 65,06 u petoj. Tri jako dobra hica bila su pretežak izazov za sve ostale koje su bacale u Zagrebu, bez glavnih Sandrinih konkurentica iz ranijeg dijela sezone.

S umornim nogama koje je, kako je otkrila, nisu slušale najbolje, Perković je mogla biti zadovoljna ostvarenim u svojem gradu. Drugoplasiranu Litavku Zinaidu Sendriute ostavila je za sobom za više od tri metra, litavska bacačica završila je sa 62,69, dok je treće mjesto osvojila Francuskinja Melina Robert-Michon, sa 60,50 metara.

Sandri sada slijedi odmor. Najavila je da će trajati mjesec dana, a potom slijede pripreme za novu sezonu, prvo njezin zimski, dvoranski dio, a potom i natjecanja na otvorenom. Središnji izazov u 2013. bit će joj svjetsko prvenstvo u Moskvi i lov na naslov koji joj još nedostaje.

62. Memorijal Borisa Hanžekovića, bacanje diska (Ž):
1. Sandra Perković (Hrvatska) 65.79 metara (MR)
2. Zinaida Sendriute (Litva) 62.69
3. Melina Robert-Michon (Francuska) 60.50
4. Dragana Tomašević (Srbija) 60.44
5. Aretha Thurmond (SAD) 59.54
6. Vera Pospišilova-Cechlova (Češka) 57.68

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.09.2012. u 22:54
    Još jedna pobjeda-Bravo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.09.2012. u 21:38
    Nemam vise komentara za ovu curu , sta se jos moze dodati.
    Obrisan korisnik