Nogomet

Messi: "Nedostaje mi jedan naslov, želim osvojiti SP u Brazilu"

Lovro Štrbinić • srijeda, 05.09.2012.
Messi: "Nedostaje mi jedan naslov, želim osvojiti SP u Brazilu"
Foto: EPA

Argentinski nogometaš Lionel Messi u svojoj je karijeri osvojio niz naslova, ali uspjehe iz Barcelone nije dosad na jednako uspješan način pretočio i u reprezentativne. Nada se da trijumfom u Brazilu može "prebrisati" sva razočaranja.

Najbolji svjetski nogometaš Lionel Messi unatoč svim trofejima koje je osvojio s Barcelonom i svim individualnim priznanjima često je bio osporavan zbog izostanka uspjeha s reprezentacijom. Razumljivo je stoga da napadač katalonskog velikana želi titulu na sljedećem Svjetskom prvenstvu.

"Imao sam tu sreću da sam osvajao naslove, što momčadske, što individualne, ali nedostaje mi još jedan. Nadam se da ću ga osvojiti s reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. To je moj san", izjavio je Messi za argentinsku radio postaju La Red.

Dotaknuo se potom stanja u reprezentaciji: "Imali smo manjih problema na početku kvalifikacija kada smo izgubili od Venezuele i remizirali kod kuće s Bolivijom. Međutim, nakon toga je sve krenulo u dobrom smjeru. Pobijedili smo u dvije kvalifikacijske utakmice i tri prijateljske. Nadam se da ćemo nastaviti igrati u tom ritmu.

Često mu se prigovaralo da u dresu Argentine nije na razini iz kluba, ali u nekoliko posljednjih reprezentativnih nastupa je pokazao mnogo bolju igru. "Nisam siguran da je to ono najbolje što mogu dati reprezentaciji, ali definitivno uživam u sadašnjosti", njegovo je mišljenje.

Naglašava da ga snažna konkurencija tjera da bude sve bolji i bolji, s jednostavnim zaključkom: "Da bih bio najbolji na svijetu dajem svoj maksimum na svakoj utakmici i na svakom treningu."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.09.2012. u 14:07
    na njegovu žalost, SP nikad ni neće osvojiti...realnost
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.09.2012. u 02:23
    Messi nikad neće osvojit SP... smiješno..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.09.2012. u 21:43
    stara koka pajdo , mladje uzmi haha
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.09.2012. u 20:52
    Brazil,za Aregntinu je nogometna velesila.šta je ta Argentina do 1978 napravila na SP?Ništa,i taj naslov 1978 kod kuće su morali osvojiti isto kao i Englezi 1966,nakon toga svaka čast maradoni za 86 i 90 i poslije toga ih nema nigdje.Brazil i Njemačka imaju najviše nastupa u polufinalima i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.09.2012. u 20:51
    promašio si ceo fudbal. messi nije osvojio ništa, iniesta i ronaldo su debelo ispred njega u ovom izboru
    Obrisan korisnik