Nogomet

Štimac: "Početni sastav znam. Ovdje igra samo Hrvatska"

Josip Tolić • četvrtak, 06.09.2012.
Štimac: "Početni sastav znam. Ovdje igra samo Hrvatska"
Foto: FaH

Na konferenciji za novinare u Zagrebovu kampu u Veslačkoj u četvrtak, posljednoj prije maksimirskog starta kvalifikacija utakmicom protiv Makedonije, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac djelovao je samouvjereno i otkrio je da zna početni sastav, no ne želi ga još otkriti.

Posljednji put uoči sutrašnjeg početka kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo, hrvatski izbornik Igor Štimac održao je konferenciju za novinare. Raspoloženje je, sudeći prema izjavama, odlično i momčad je potpuno spremna za ogled protiv Makedonije.

"Svi su maksimalno spremni. U potpunosti smo pogodili s odabirom mjesta boravka. Prezadovoljni smo mirom i osobljem, a što je najvažnije i uvjetima za treninge", izjavio je Štimac na početku konferencije za novinare.

Rakitić: "Ne ponoviti Južnu Afriku"

Na konferenciji za novinare govorio je i veznjak Seville Ivan Rakitić koji je upozorio na oprez, ali i istaknuo snagu Hrvatske. "Bitno je kako ćemo otvoriti susret, imamo kvalitetnu momčad da kod kuće budemo dominantni protiv bilo koga. Želja je velika, ali ne bismo voljeli ponovo doživjeti Afriku. Bit ćemo pravi od prve minute", izjavio je Rakitić koji je iskoristio priliku za pozivanje navijača na Maksimir u što većem broju "jer lakše je ako narod stoji iza nas".

Potom je otkrio da zna tko će činiti udarnu postavu, no neće je javno objaviti do prije početka ogleda. "Ukoliko dečki ponove sutra ono što su pokazivali na treninzima, sigurno slavimo. Bez podcjenjivanja protivnika, ali ovdje igra samo Hrvatska. Početni sastav znam, došao sam do brojke od 14 do 15 igrača na koje računam ne bude li nepredviđenih teškoća."

Jedan od predstavnika makedonske novinarske delegacije, koja je u respektabilnom broju stigla u Zagreb, upitao je Štimca boji li se ikoga iz gostujućih redova, na što je ovaj imao spreman i jasan odgovor. "Nemojte mi zamjeriti ili ljutiti se, ali stvarno se ne plašim nikog od makedonskih igrača. Ne poznajem ni izbornika Makedonije, ali mislim da imam nešto lakši posao od njega s obzirom da imam bolje igrače. Pun sam samopouzdanja, znam da, ako smo koncentrirani, možemo igrati s bilo kim na svijetu", samouvjeren je bio strateg Kockastih koji u četvrtak slavi 45. rođendan.

Dočekalo ga je i pitanje kako će se snaći u prvoj službenoj utakmici koju vodi. "Imam iskustvo iz igračkih dana, puno je takvih utakmica iza mene. Osjećam se ugodno, bolje nego prije Splita. Što se više bliži utakmica, sve sam mirniji. Vidim na igračima želju da prezentiraju ono što Hrvatska jest", istaknuo je Štimac.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.09.2012. u 20:14
    evo sada po utakmicu potvrdili su se moje reci da sa sudijsku pomoc i puno srece mozda cete nas dobiti... steta bar da smo jednom mogli da odigramo kao ljudi bez neko u crno da sve pokvari
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.09.2012. u 12:12
    ah znaci koliko ste vi hrvati nadmeni, vakvi sjecam se ste bili i u litvi na Kosarci(nasi su bili amateri pa sve je ovisilo od vama iako od deset najboljih u euro lige petorica su makedonci), a evo sad i u nogometu ista prica "ako mi odigramo kako znamo od makedonaca nista" pa brate ako vi i sudije... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.09.2012. u 12:09
    Ajde da i to vidimo. Sviđa mi se način komunikacije, takav bi i trebala imati reprezentacija sa našim renomeom. Možda se nekima čini bahatim, ali Hrvatska se na domaćem terenu ne bi trebala nikoga bojati. Sretno
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.09.2012. u 12:03
    Sa Štimcom počinje nova era Hrvatske reprezentacije,bez politike i nacionalizma koje su razjedinili Hrvatske navijače na lijeve i desne..Osobno sam uvjeren u velike uspjehe u budućnosti reprezentacije.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.09.2012. u 10:40
    steta sto stimac nece komentirati na tv, to mu je najbolja uloga, nadam se da ce kao izbornik biti priblizno tako dobar
    Obrisan korisnik