Rukomet

"Croatia osiguranje Zagreb bi za tri godine trebalo biti na Final Fouru Lige prvaka"

Piše:Damir Žbulj • četvrtak, 06.09.2012.
"Croatia osiguranje Zagreb bi za tri godine trebalo biti na Final Fouru Lige prvaka"
Foto: Davor Sajko

Rukometni klub Croatia osiguranje Zagreb krenuo je u novu sezonu, a nakon obavljenih priprema, u četvrtak su službeno predstavljeni novi igrači, prezentirani su i planovi za iduću natjecateljsku godinu, kao i dugoročna vizija za naredno četverogodišnje razdoblje. Ekipa je pomlađena, ali prema riječima čelnika, ovo je jedan novi početak najuspješnijeg hrvatskog rukometnog kolektiva.

Rukometaši Croatia osiguranje Zagreba uskoro kreću u novu natjecateljsku sezonu. Nema u Zagrebu više Balića, Kopljara, Štrleka, Gojuna, Vukića, Šege, Pešića..., ali tu su neka nova lica na kojima će se temeljiti buduće klupsko četverogodišnje razdoblje.

Povratnik u klub je legendarni vratar Mario Kelentrić, koji je već najavio kraj karijere, ali je na nagovor sportskog direktora Božidara Jovića ipak odlučio pomoći klubu još jednu sezonu, iz juniorskog pogona prvoj ekipi priključeni su Lovro Mihić i Bruno Butorac, a pristigli su još i Bojan Skoko, Stipe Mandalinić, Domagoj Sršen, Marko Matić, Hrvoje Batinović, vratar Ivan Stevanović.

"Ivić će kroz narednih deset godina obilježiti svjetski rukomet"

"Ovoj ekipi je potrebna podrška. Ima dosta mladih igrača, ali ima ovdje i nekolicina starijih i iskusnijih od kojih očekujem da budu primjer i predvodnici na terenu. Neće im nedostajati borbenosti i zalaganja to mogu garantirati, želim da igraju onako kako smo pokazali da možemo igrati protiv Kiela pred kraj prošle sezone. Nadam se kako će nas već u prvoj utakmici SEHA lige bodriti puna dvorana, a mi ćemo se gledateljima odužiti na terenu," poručio je trener Zagrebaša, ali i izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža.

Nakon osam godina u klub se vratio i Mario Kelentrić, iskusni vratar, koji bi prvenstveno savjetima trebao pomoći Iviću i Stevanoviću, ali bi trebao i po potrebi uskočiti i među vratnice: "Nisam dugo bio u Zagrebu, a ovo je i za mene bio neočekivani povratak. Odlučio sam završiti karijeru, ali sam se na poziv gospode Jovića i Ančića ipak vratio da pomognem ekipi. Imamo još dva golmana, jedan je izuzetno mlad, ali mislim, a nije to nimalo subjektivno, kako će Ivić obilježiti svjetski rukomet kroz narednih deset godina. Dogovorili smo da se ove sezone još ne priključim trenerskom stožeru, nego da još odigram i pomognem po potrebi. Atmosfera je odlična, oduševljen sam i s veseljem dolazim na svaki trening."

Klub je predstavio i novu agenciju za odnose s javnošću, koja će se baviti marketingom i koja bi trebala pomoći da se Croatia osiguranje vrati na mjesto u hrvatskom sportu na kojem zaslužuje biti. U nadolazećoj sezoni imat će i zadaću ponovno uspostaviti 'ljubavnu vezu' između Zagrebaša i zagrebačke publike.

Kada se njima pridodaju imena kapetana Zlatka Horvata, Lovre Šprema, Jerka Matulića, Marina Marića, braće Valčić, Davida Špilera, mladog vratara Filipa Ivića, Kaleba, Brozovića, Šebetića, Stepančića i dalje se može očekivati kako će se u Zagrebu ipak igrati pristojan i zanimljiv rukomet. Rezultatskog imperativa u novoj sezoni nema, osim naravno osvajanja Prvenstva i Kupa, no Uprava je najavila kako će se na ovim igračima temeljiti nadolazeće četverogodišnje razdoblje te kako su dometi ove ekipe visoki, a kako je najavio Zoran Gobac, alfa i omega kluba, Croatia osiguranje Zagreb bi za tri do četiri godine mogli gledati na završnom turniru rukometne Lige prvaka.

"Zapuhali su novi vjetrovi u klubu i to u pozitivnom smjeru. Zahvalio bih se prvom svim suradnicima, stručnom stožeru i igračima na uspješno odrađenim pripremama. Situacija je takva kakva je i svjesno smo morali napraviti zaokret u klupskoj politici," naglasio je na početku član Gobac.

Član Upravnog odbora kluba najavio je što možemo očekivati od ovog 'novog' Zagreba, koji je drastično pomladio ekipu: "Možemo garantirati borbenost, ali i bolji odnos prema klubu, ali i prema gledateljima. Što se tiče rezultata, opravdali bi sezonu s osvajanjem naslova u Prvenstvu i Kupu, što boljim plasmanom u regionalnoj SEHA ligi, dok bi u narednoj sezoni Lige prvaka bili zadovoljni ulaskom u 16 najboljih europskih ekipa, jer nemojte zaboraviti da imamo izuzetno tešku skupinu."

"Ovo je početak novog projekta i nadamo se kako će Croatia osiguranje Zagreb za tri godine, uz poneko igračko osvježenje, igrati Final Four Lige prvaka," glasno je najavio Zoran Gobac.

"Troškove smo morali rezati, ali isplate će biti redovite i financijska konstrukcija bit će zatvorena. Naš budžet je oko tri milijuna eura, a nadamo se kako ćemo u ovom četverogodišnjem razdoblju to povećati za još dva te se s pet milijuna priključiti u borbu za europski vrh. Na otvaranju sezone očekuje nas teška utakmica s Pick Szegedom, a ukoliko u prva tri kola osvojimo barem četiri boda, bit će nam to ogroman poticaj i vjetar u leđa za ostatak sezone," zaključio je Zoran Gobac.

Direktor kluba Josip Guberina predstavio je viziju kluba za novo razdoblje: "Cilj nam je ovu mladu ekipu, uz ovih nekoliko starijih i iskusnijih igrača, zadržati na okupu barem četiri godine. Svi oni imaju višegodišnje ugovore, a uz ovaj stručni stožer nadam se da smo napravili dobar odabir. Vraćamo se u Kutiju šibica, gdje ćemo urediti i teretanu, wellness i sve ostale sadržaje koji su potrebnu jednom rukometnom kolektivu."

Zbog radova u Kutiji, ali i izmjene parketa, sanacije krova, Croatia osiguranje Zagreb svoje će prve utakmice u regionalnoj SEHA ligi odigrati u Dvorani II Doma Sportova, dok se za početak Lige prvaka sprema veliki povratak u Ledenu dvoranu, krajem mjeseca rujna. Procjena Uprave ja kako bi protiv mađarskog Pick Szegeda bilo teško napuniti zagrebačku Arenu te kako je protiv teškog i neugodnog suparnika potrebna vruća atmosfera legendarnog zagrebačkog rukometnog borilišta. Za dvoboje s berlinskim Füchseom i španjolskim gigantom Barcelonom domaćin bi ipak trebala biti velebna Arena na Laništu.

Sezona počinje za desetak dana i još se sa sigurnošću ne može predvidjeti što možemo očekivati od nove i pomlađene ekipe Zagrebaša. No, rukometnog potencijala u njoj u svakom slučaju ima i bit će zanimljivo vidjeti koliki je domet Golužinog sastava, pogotovo u borbi s renomiranim europskim, ali i regionalnim suparnicima.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Josip32107.09.2012. u 11:19
    Ivić Marić Šprem (ili tko se pokaže doovoljno dobrim za ZG)- Horvat Mandalenić-Kaleb-Šebetić su igrači oko kojih treba graditi momčad za budućnost. Ukoliko svi ispune očekivanja, a to je da postanu vrhunski igrači (za to treba puno znanja a i sreće) Zagreb će biti uistinu legitiman kandidat za... [više na forumu]
    Josip321
  • Obrisan korisnik07.09.2012. u 08:16
    Sviđa mi se plan da se Zagreb pomladi (istina, žao mi je što je Balić otišao, najviše zato jer voli radit s mlađima i imao bi im što pokazat, a i zbog njegove genijalnosti)! Možda su Gopčeve riječi preoptimistične, ali definitivno podržavam odluku uprave da oformi klub s budućnošću hrvatskog... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Polagano07.09.2012. u 00:17
    Ma kome ti prodaješ maglu Gobac,za tri godine među 4 u Europi,sa kim i sa čim.Skoko,Sršen,Matić,Matulić,Batinović,Stevanović,Brozović,Butorac,daj uozbilji se debeli,kaj pričaš,kaj si slabo papal danas. Valčići su ionako gotovi kao igrači.Špiler ide isto,pa kaj pričaš bedastoće.Ali su te nasapunjali... [više na forumu]
    Polagano
  • Polagano07.09.2012. u 00:17
    Polagano
  • nido07.09.2012. u 00:07
    Sretno!!!
    nido