Nogomet

Pala prva trenerska žrtva ženskog nogometnog prvenstva

Antonija Pavlić • petak, 07.09.2012.
Pala prva trenerska žrtva ženskog nogometnog prvenstva

Nakon neugodnog "potopa" u Osijeku i bolnog prizemljenja visokih ovosezonskih ambicija, ŽNK Rijeka lijek je odlučila pronaći u smjeni trenera...

Tek nepuna tri tjedna ponajbolje hrvatske nogometašice "loptaju" se u novom izdanju Prve HNL, a jedna (trenerska) glava već "nije na svom dosadašnjem mjestu".

Nesmiljenu, ali i netipičnu smjenu šefa struke, kakve smo daleko više navikli gledati u dvorištu nogometnog "velikog brata", upriličili su u ŽNK Rijeci.

Kap kojom se prelila čaša, ali nikako ne i jedini razlog koji je uvjetovao brzinske promjene, bio je posljednji visoki poraz na gostovanju u Osijeku, na kojem su Riječanke i rezultatski i igrački praktički ponižene.

Kao da se kombi, te nedjelje u kasnovečernje sate, iz grada na Dravi poprilično "vukao", jer Jackpotašice su kući teglile dodatan teret od čak četrnaest lopti.

Iznenađujuć, neobičan, ali prema prikazanom ipak sasvim realan ishod, kao epilog je izrodio sporazumni rastanak s Borisom Milanovićem, a na njegovo se mjesto, nakon otprilike dvije godine izbivanja, vratio Robert Krznarić.

U dvije sezone provedene pod Milanovićevom paskom, Riječanke bilježe po jedno finale i polufinale Kupa, osvajanje "titule" viceprvakinja, jedno četvrto mjesto te pehar pobjednica Županijskog dvoranskog prvenstva, u konkurenciji kako međunarodnih, tako i domaćih ekipa.

Niska je to uspjeha kojima ipak valja "skinuti kapu" te sada bivšem treneru čestitati na svakom ostvarenom pojedinačnom uspjehu. Koordinator mlađih kategorija u NK Rijeci, usto, neće u potpunosti napustiti klub, već će ruku potpore i dalje pružati kao član Uprave.

Novoinstalirani Robert Krznarić, pak, u staro se jato vraća nakon što je u Prvoj županijskoj ligi Kraljevicu prošle godine doveo do pozicije prvaka. Strateg s renomeom, poznat po svojim žestokim treninzima i velikoj usmjerenosti na fizičku pripremu, većinu ekipe vrlo dobro poznaje, što ne čudi budući da je s riječkim nogometašicama praktički od samog početka i "malonogometnih dana", što će mu zasigurno malčice "ohladiti" vrući krumpir koji je dobio u ruke.

Ne voli govorancije, reći će da se umjesto "laprdanja" treba početi raditi. Nedostatak fizičke spreme, koji je uočen kao velik problem vrlo dobro ekipiranog sastava, tako se već krenulo rješavati. Svoje je igračice Krznarić u četvrtak iscijedio na premijernom treningu, a u narednih petnaestak dana prvenstvene stanke kao jedan od primarnih ciljeva postavio je upravo djevojke dovesti u optimalnu formu.

Novi stručni adut domaćoj će se publici predstaviti 23. rujna, kada na Krimeju dolazi ŽNK Agram. Ovoga vikenda Riječanke su, pak, slobodne. Osijek putuje na megdan Agramu, Marjan dočekuje Pregradu, a Dinamovke će prve bodove tražiti kontra uvijek nezgodnog domaćina iz Slavonskog Broda.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.09.2012. u 08:48
    Neka se o ženskom nogometu što više piše pa makar bili i takvi razlozi
    Obrisan korisnik