Nogomet

Kompany: "Nestvarna je vjera Belgije u plasman na Svjetsko prvenstvo"

Mihaela Bradovski • petak, 07.09.2012.
Kompany: "Nestvarna je vjera Belgije u plasman na Svjetsko prvenstvo"
Foto: EPA

Belgija kvalifikacijski ciklus otvara gostovanjem u Walesu gdje je očekuje domaćin željan dobrih rezultata. Međutim, Belgija ima sjajnu momčad i iako je gost u ovom susretu ona je i favorit...

Reprezentacija od koje se očekuje puno u ovim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu je Belgija. Imaju Belgijci sjajnu reprezentaciju i nisu s razlogom isticani od strane mnogih kao jedan od glavnih kandidata za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazil.

Jedan od glavnih igrača Belgije i u ovom kvalifikacijskom ciklusu bit će kapetan Manchester Cityja Vincent Kompany. Kompany je danas među najboljim obrambenim igračima svijeta i s nestrpljenjem očekuje ulazak u ove kvalifikacije.

"Wales ima puno nade u svoju reprezentaciju, no vjera ljudi u Belgiji u našu reprezentaciju je nestvarna. To definitivno donosi određeni pritisak, ali kao profesionalni nogometaši moramo se znati nositi s takvom vrstom pritiska", izjavio je Kompany.

Veliki broj belgijskih igrača danas nastupa u Premiershipu, jednoj od najjačih liga svijeta i to je dodatno podignulo cijenu i reprezentaciji i njima samima.

"Toliko je Belgijaca u Premiershipu da ih je teško sve nabrojati. Kada sam prije četiri godine preselio u Englesku, bio sam jedini, zatim je došao Fellaini i nedugo nakon njega Vermaelen. Sada nas je puno više, pokazali smo svoj talent na engleskim travnjacima i vrijeme je da ga pokažemo i u reprezentaciji", dodao je Kompany.

Što se tiče utakmice protiv Walesa, Kompany je jasan. "Znamo puno o njima, no vjerujem da i oni znaju puno o nama. Većina igrača igra u Engleskoj i često se susrećemo, no očekujem dobru utakmicu i pozitivan rezultat za nas."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • trailer trash07.09.2012. u 13:29
    Belgija ima brutalnu momčad, na papiru to bolesno izgleda: Van Buyten, Kompany, Vermaelen, Verthogen, Dembele, Defour, Witsel, Fellaini, Hazard i Lukaku, navedeni igrači svi igraju u odličnim klubovima i dosta njih su iznimni talenti U budućnosti bi ovo mogla bit jedna od jačih europskih repki. E... [više na forumu]
    trailer trash
  • DeceiverOfFools07.09.2012. u 13:17
    ajmo još koji minus!!! neznalice
    DeceiverOfFools
  • Obrisan korisnik07.09.2012. u 11:56
    Današnja Belgija je jaka reprezentacija,usudio bih se reći i najjača u poslednji 10 god.Ni u kom slučaju nesmiju se podcjeniti jer su individualno jako opasni i do kraja kvalifikacia bit u borbi za prvu poziciju skupa sa Hrvatskom..
    Obrisan korisnik
  • DeceiverOfFools07.09.2012. u 11:18
    koliko dobiva golova city po utakmici? kompany je precijenjen igrač!
    DeceiverOfFools
  • Obrisan korisnik07.09.2012. u 10:37
    belgijanci su mladi, perspektivni i jaki individualci, no nemaju ono nesto .. vjeru, ponos, naboj
    Obrisan korisnik