Nogomet

Gerrard: "Nemoguće je potpuno izbaciti EP iz sustava, mora se živjeti s razočaranjima"

Josip Piršljin • petak, 07.09.2012.
Gerrard: "Nemoguće je potpuno izbaciti EP iz sustava, mora se živjeti s razočaranjima"

Englesku nogometnu reprezentaciju u petak očekuje prvi kvalifikacijski dvoboj za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Englezi gostuju u Moldaviji, no njihov kapetan Steven Gerrard još uvijek nije do kraja prebolio ispadanje s Eura u Poljskoj i Ukrajini.

Gordi Albion svoju kvalifikacijsku grupu za odlazak u Brazil 2014. otvara utakmicom protiv Moldavije nakon čega ugošćuje na Wembleyju Ukrajinu. Englezi žele svih šest bodova iz tih susreta kako bi im bilo lakše u nastavku kvalifikacija, a Svjetsko prvenstvo moglo bi biti posljednje za kapetana Stevena Gerrarda.

"Moglo bi biti teško, ali dobra je stvar što u našoj momčadi imamo igrače koji su navikli na teške utakmice igrajući u Premier ligi. Igramo u top klubovima i često se natječemo protiv ekipa koje postave svih 11 igrača iza lopte. Ako si strpljiv i ne forsiraš, nije važno kada ćeš zabiti", rekao je.

Iako počinju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, Gerrard još nije zaboravio na neuspjeh s prošlog Eura, ali misli kako se na tim greškama može dosta toga naučiti: "Nemoguće je potpuno izbaciti Euro 2012. iz sustava. Mora se živjeti s tim razočaranjima. Radi se o usponima i padovima, a pošto smo ispali na jedanaesterce to je definitivno pad", kazao je.

"Jedva čekaš sljedeću važnu utakmicu, a ona je konačno došla. Kako bi smanjili razočaranje s Eura šest bodova u prve dvije utakmice odlično bi sjelo. Bilo je dobrih i loših stvari u našoj igri, pokušat ćemo popraviti greške i vidjeti zašto ih činimo", otkrio je veznjak Liverpoola.

Gerrard vjeruje kako Engleska može u Brazilu postati svjetskim prvakom: "Ako nastavimo učiti i napredovati, te ako ne ponovimo greške učinjene ovog ljeta, prije ili kasnije veliki rezultat će doći", zaključio je.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.09.2012. u 20:24
    ako napravi 2 greske u 1 pisanoj utakmici to nije smak svijet svak grijesi ako ste po tome zakljucili da je za mirovine onda mnogo znate o nogometu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.09.2012. u 20:24
    puno seraca ima koji kazu da je gerrard za mirovine a zapravo nitko i ne primjevica kako gerrard nema svoju pravu poziciju ni u repki ni u liverpoolu,kako nitko ne moze shvatiti da gerrard nije klasicni playmaker a to od njega zele napraviti a i ima zaista bizarnih igraca oko sebe
    Obrisan korisnik
  • IanZG07.09.2012. u 18:50
    Stevie je na Euru odigrao fizički najzahtjevniju ulogu u engleskoj repki, 90 minuta svake tekme u skupini te 120 minuta u četvrtfinalu. Jasno je zašto nije u top formi, sigurno ga je nakon svih ozljeda taj Euro dodatno iscrpio, zato bih volio da se malo odmori od repke, ali profesionalac kakav je... [više na forumu]
    IanZG
  • arsenalcro07.09.2012. u 18:22
    Gerrardu svaka čast za sve što je napravio ali i njemu je vrijeme već za mirovinu, nije to onaj stari gerrard više
    arsenalcro