Nogomet

Vertonghen: "Moramo biti bolji protiv Hrvatske"

Ante Zovko • subota, 08.09.2012.
Vertonghen: "Moramo biti bolji protiv Hrvatske"
Foto: EPA

Iako je Belgija u napadu bila na trenutke previše ležerna, zadržala je koncentraciju i odnijela bodove u teškoj utakmici protiv Walesa, smatra izbornik Marc Wilmots čija momčad u utorak dočekuje Hrvatsku.

Dok je Hrvatska slomila otpor Makedonije pogotkom Nikice Jelavića, Belgija se oslonila na svoja dva braniča. Strijelci u 2:0 pobjedi u Cardiffu bili su Vincent Kompany i Jan Vertonghen.

"Slažem se s Kompanyjem da ovo nije bila naša najbolja utakmica, samo su tri boda važna. Bila je to teška utakmica, ali smo ostali koncentrirani i čvrsti. U napadu su ponekad bili preležerni. Uvijek možemo bolje, ali možemo i uživati u ovoj pobjedi", sažeo je svoja razmišljanja izbornik Belgije Marc Wilmots.

Utakmicu je prelomilo isključenje Jamesa Collinsa u 26. minuti. Belgijci su preuzeli potpunu kontrolu na terenu i kapetan Kompany pogodio je poslije ubacivanjaiz kuta u 41. minuti.

Wilmots je objasnio zašto je Kevina Mirralasa pretpostavio Christianu Bentekeu i Romeuu Lukakuu:

"Izabrao sam Mirallasa jer nam je donio dubinu. Ali poslije crvenog kartona situacija se potpuno promijenila. Wales je kampirao ispred svojih vrata, a mi smo pokušavali preko krila."

Novopečeni branič Tottenhama Vertonghen riješio je sve dvojbe u 83. minuti pogotkom iz slobodnog udarca s dvadesetak metara. Kaže da to nije bio gol odluke:

"Nismo bili zabrinuti jer smo imali kontrolu. Ali lijepo je da je završilo 2:0. Wales je bio kompaktan, a mi smo i očekivali utakmicu s malo prilika. Oni su igrali čvrsto i oslanjali se na Balea. Prvi pogodak bio je važniji od drugog. Da bismo više zabijali, morat ćemo pojačati tempo."

U utorak Belgija dočekuje Hrvatsku u Bruxellesu. U boljem izdanju, nada se bivši igrač Ajaxa: "Ovo su tri vrijedna boda neće baš svatko ovdje pobijediti. Ne smijete podcijeniti Wales. Ali moramo biti bolji protiv Hrvatske."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.09.2012. u 20:49
    Strašššššššššššššno jak sastavan imaju !
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.09.2012. u 19:22
    Bit će to utakmica sa više od tri gola...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.09.2012. u 18:50
    idemo po 3 boda...
    Obrisan korisnik
  • Tonco08.09.2012. u 17:41
    nek su, bit ce im jos teze kad ih pobjedimo u utorak
    Tonco
  • lambik08.09.2012. u 17:39
    Pozdrav iz Belgije. Domoroci su napaljeni, nabrijani i motivirani kako vec godinama nisu bili...
    lambik