Košarka

Lorant: "Ukić je igrač svjetske klase"

Branimir Korać • nedjelja, 09.09.2012.
Lorant: "Ukić je igrač svjetske klase"
Foto: Ivana Karačić

Hrvatska je svladala Mađarsku i tako došla i do sedme pobjede u kvalifikacijama za Eurobasket. U Szombathelyju je bilo 81:79 zahvaljujući ubačaju Roka Lenija Ukića sa zvukom sirene...

Niz neporaženosti nastavljen je i u Mađarskoj. Hrvatska nije briljirala, ali kao i u Ukrajini i Austriji, upisala je još jednu tijesnu pobjedu i tako je ostala neporažena u ovim kvalifikacijama.

Mađarski izbornik Laszlo Ratgeber je nakon susreta bio i zadovoljan i razočaran. "Drago mi je da smo odigrali ovako dobru utakmicu, vidjeli smo da imamo budućnost i da možemo biti dobri. S druge strane razočaravajuće je i bolno kada god izgubite utakmicu u posljednjoj sekundi", komentirao je Ratgeber.

S druge strane je stajao Ivan Sunara koji je mijenjao Jasmina Repešu na poziciji izbornika. Sunara je zadovoljan ovom pobjedom i ovim ostvarenjem u kvalifikacijama.

"Nismo igrali dobru košarku u prvom poluvremenu, ali smo u drugom dijelu bili bolji. Zadovoljan sam pobjedom, 7-0 u kvalifikacijama je za nas veliko ostvarenje", rekao je Repešin zamjenik.

Zadovoljan je bio i Damir Markota kojeg također raduje nova pobjeda i nastavak niza neporaženosti u ovim kvalifikacijama.

"Bilo je teško, ali pobjeda je najvažnija. Znali smo da je Mađarska jaka na svom parketu stoga je pobjeda vrlo važna i dobro je da smo zadržali ovu seriju neporaženosti."

Najveće probleme hrvatskoj reprezentaciji je stvarao Peter Lorant koji je odigrao odličnu utakmicu. Lorant je susret završio s 24 poena i tako bio najefikasniji igrač utakmice.

"Ponosan sam na svoje suigrače i kako smo reagirali. Roko Ukić je igrač svjetske klase i imao je veliki utjecaj na utakmicu. Mi smo imali jako dobrih razdoblja što je pokazatelj da imamo budućnost", komentirao je Lorant.

U posljednjem susretu u skupini Hrvatska igra u utorak u 18 sati u Crikvenici protiv Austrije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.09.2012. u 09:10
    ukić je u top 5 bekova u europi...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.09.2012. u 20:02
    a brate imaju sigurno vise tezine, od tvojih rijeci!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.09.2012. u 17:20
    ko je taj lorant uopće? njegove rijeci nemaju nikakvu tezinu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.09.2012. u 22:35
    Ako Lorant tako kaze..... hahahaha da Ukic igrac svjetske klase?????
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.09.2012. u 21:33
    bilo bi dobro kad bi većina ovih reprezentativaca zaključila svoju karijeru u repki
    Obrisan korisnik