Nogomet

Kompany: "Belgija je na pravom putu, ali protiv Hrvatske se ne smije prozvati favoritom"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 10.09.2012.
Kompany: "Belgija je na pravom putu, ali protiv Hrvatske se ne smije prozvati favoritom"
Foto: EPA

U taboru nogometne reprezentacije Belgije svjesni su svoje kvalitete i smatraju kako postoji dovoljno "materijala" za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Prva sljedeća prepreka je - Hrvatska...

U utorak će u Bruxellesu snage odmjeriti Belgija i Hrvatska, u jednom od vrlo važnih dvoboja kvalifikacijske skupine A za odlazak na nadolazeću svjetsku smotru. Obje su reprezentacije u prvim nastupima upisale pobjede.

"Želimo otići u Brazil. Postoje još stvari koje treba popraviti u našoj igri, ali na pravom smo putu. No, Hrvatska je iskusnija od nas i ne smijemo se prozvati favoritima", izjavio je branič engleskog prvaka Manchester Cityja, Vincent Kompany.

"Protiv Walesa nismo odigrali najbolje što znamo, ali ključan je bio rezultat. U prošlosti takve utakmice nismo uvijek dobivali", dodao je.

"Štoviše, uglavnom smo ih gubili", nadovezao se Marouane Fellaini iz Evertona.

Posebnu će pažnju Hrvatska morati posvetiti Edenu Hazardu, pojačanju europskog prvaka Chelseaja, koji bi i protiv izabranika Igora Štimca od svog trenera Marca Wilmotsa mogao dobiti "posebnu ulogu".

"Dosta je bilo priče, sada je vrijeme za akciju. Znamo da smo talentirani, ali sada to treba dokazati rezultatima", izjavio je nedavno Hazard.

Moussa Dembele tome dodaje: "Ove nam kvalifikacije dolaze u pravom trenutku. Samo treba pogledati neke od transfera naših reprezentativaca u klubove u kojima igraju".

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.09.2012. u 12:48
    Ma dobit cemo ih to je sigurno jer uvjek smo dobivali kad je pola Hrvatske pljuvalo po repki i treneru kao protiv Turske, pa kad smo Turke srusili u sred Istambula odjednom se pola tih Hrvata okrenula ponovno repki i treneru i "bodrili ih"NAPRIJED HRVATSKA !!!!!!!!!!!!!!!
    Obrisan korisnik
  • Kit Karson10.09.2012. u 12:24
    Ma samo treba postaviti stvari kao protiv Turske,i nema straha.
    Kit Karson
  • Obrisan korisnik10.09.2012. u 12:21
    Zadnjih dana svi spominju Hazarda, Fellainija, Vermaelena, Kompania.. Zanimljivo je da nitko ne spominje igrača, koji je i protiv Nizozemske i protiv Wales-a bio daleko najbolji igrač Belgije.. Protiv Nizozemske je ušao u 67-oj minuti kod rezultata 1-2, gol i dva asista, protiv Walesa 2 asista... [više na forumu]
    Obrisan korisnik