Nogomet

Hazard: "Hrvatska može držati loptu poput Španjolske"

Branimir Korać • ponedjeljak, 10.09.2012.
Hazard: "Hrvatska može držati loptu poput Španjolske"
Foto: EPA

Belgija i Hrvatska su u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo krenule s pobjedama protiv Makedonije i Walesa i željet će taj rezultat potvrditi u međusobnom dvoboju u Bruxellesu. Iz oba tabora stižu optimistične najave, a jedan od najboljih belgijskih igrača Eden Hazard istaknuo je kako cijeni Hrvatsku, ali vjeruje u pobjedu u ovom dvoboju...

Eden Hazard je u ovom trenutku definitivno jedan od najeksponiranijih europskih igrača. Sjajne igre na početku sezone u dresu Chelseaja mladog su Belgijca i površnijim pratiteljima nogometa predstavile kao nadolazeću zvijezdu, međutim u dresu reprezentacije Hazard još uvijek nije prikazao igre kakve se od njega očekuju.

"Znam da se od mene puno očekuje i znam da mogu igrati bolje. Velika je razlika između kluba i reprezentacije, u klubu smo stalno zajedno i lakše se uigramo nego u reprezentaciji. Moje godine ne znače previše, nisam neiskusan igrač, imam već preko 200 utakmica u svojim nogama", rekao je na konferenciji za novinare u belgijskom kampu Hazard.

Puno će se od njega očekivati u dvoboju protiv Hrvatske. Hazard je jedan od onih igrača u kojeg se belgijska javnost najviše pouzda i vjeruje da bi trebao biti prevaga u dvoboju protiv hrvatske reprezentacije.

"Vrlo nam je važno da uzmemo sva tri boda u dvoboju protiv vjerojatno najjače reprezentacije u skupini. Hrvatska je odlična i sposobna držati loptu poput Španjolske. Mi moramo odigrati bolje nego u prošlim susretima, svjesni smo da protiv Walesa dosta toga nije funkcioniralo i ako želimo pobjedu u ovom susretu, morat ćemo svi podići svoju igru", smatra Hazard.

Belgija je u prvom susretu u skupini svladala Velšane 2:0 u Cardiffu golovima Kompanyja i Vertonghena i to s igračem više poslije isključenja Collinsa u ranoj fazi utakmice.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.09.2012. u 12:44
    Vidi ovog majko moja ! Pa koga briga sto je on klinjo i te pare zaradjuje ne razumijem? Sto je to on neodgojeno dijete ako je u javnosti i ako ima pare? Hajde majketi on je imo svoj cilj u zivotu i ispunio ga, a to sto neki zive u drzavama gdje se nema posla i ostalog za to nisu nogometasi i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.09.2012. u 08:51
    Ne razumijem taj toliki strah od Belgije. Da su tako jaki bili bi na Euru, nisu se ti hazardi, felainiji i ostali vanzemaljci jučer pojavili, igrali su i prošle kvalifikacije. Belgija mora respektirati nas, njih nema nigdje 10 godina
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.09.2012. u 08:11
    bravo bajer za komentar!
    Obrisan korisnik
  • bajer11.09.2012. u 08:06
    Klinjo a već tolike pare zarađuje i svjetski mediji mu poklanjaju toliko pažnje. Koje ludo vrijeme. Ljudi cijeli svoj život pljuju krv pa ih nitko i ne pogleda s poštovanjem. samo ih još razulareni tinejđeri i neodgojena djeca ismijavaju.
    bajer
  • Obrisan korisnik11.09.2012. u 07:37
    Imamo i mi igrača koji igra u Evertonu i još nam je rezerva. Zamisli koliko smo mi onda jači, ako ćemo tako.
    Obrisan korisnik