Nogomet

Levein: "Makedonija je zaslužila barem bod protiv Hrvatske"

Branimir Korać • ponedjeljak, 10.09.2012.
Levein: "Makedonija je zaslužila barem bod protiv Hrvatske"
Foto: Kristijan Komarica

Škotski izbornik Craig Levein upozorava kako njegovu reprezentaciju očekuje vrlo težak dvoboj protiv Makedonije koja je, prema njegovom mišljenju, zaslužila barem bod protiv Hrvatske...

Samo bod u dvoboju sa Srbijom nije deprimirao škotskog izbornika Craiga Leveina koji naglašava da taj susret ne urušava škotske šanse u nastavku kvalifikacija. Mišljenja pojedinih škotskih medija da će bodovi izgubljeni u susretu sa Srbijom biti ključni i nedostajati Škotskoj u nastavku kvalifikacija, Levein smatra apsurdnima.

"To su teške gluposti, prerano je već sada pričati o tome hoćemo li se ili nećemo kvalificirati, još uvijek je u igri čak 27 bodova. Ukoliko se neki rezultati poklope, možemo čak i nakon utorka biti prvi u skupini, tko zna", tvrdi Levein.

Škotski izbornik naglašava kako je njegova reprezentacija smještena u vrlo tešku skupinu u kojoj su svi protivnici iznimno neugodni.

"Možda neki nisu svjesni u kako teškoj skupini se nalazimo. Napravili smo dobru domaću zadaću protiv Srbije i znali smo da nas očekuje iznimno teška utakmica. Ništa manji respekt ne smijemo imati niti prema Makedoniji. Ako pogledate njihove posljednje utakmice, jasno je da su igrali jako dobro, uostalom protiv Hrvatske su trebali osvojiti barem bod", dodao je Levein.

Škotska je u prošlosti imala dosta problema s Makedonijom, ali Levein vjeruje da će ovaj put njegova momčad biti u boljem izdanju nego što je to bila sa Srbijom i da će upisati pobjedu.

"Imali smo problema s Makedonijom već i znam da nam neće biti lako. Očekujem da će moji igrači dobro reagirati i jedva čekam ovu utakmicu. Imamo igrače koji će itekako tek podići formu i nadam se da će to biti već u utorak."

Škotski izbornik našao se u problemima s vratarima nakon što su oba vratara zaradila ozljede, no nada se kako će sve biti u redu. "Charlie Adam ima problema, a na ozljede se žale i Allan MacGregor i Matt Gilcks. Nadam se kako će se ipak sva trojica oporaviti. Ne vjerujem da će netko morati nastupiti pod injekcijom, nadam se oporavku", dodao je.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • bajer11.09.2012. u 07:54
    Ovi nogometaši svi tupavi. De pazi zaslužila. Zaslužili su drugi ljudi i puno više toga u životu pa tko ih pita. ne tuže se. Zaslužila, brate mili. Da oće koji nešt pametno reći.
    bajer
  • Obrisan korisnik10.09.2012. u 22:29
    da su zaslužili bod.. imali bi ga
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.09.2012. u 20:58
    ovi škoti su grozni. gadarija od ekipe. moraju tražiti alibi protiv poluekipe kao što je makedonija.
    Obrisan korisnik