Rukomet

Švedski vratar Johan Sjöstrand nakon otkaza u Barceloni potpisao za Aalborg

Igor Šestak • utorak, 11.09.2012.
Švedski vratar Johan Sjöstrand nakon otkaza u Barceloni potpisao za Aalborg
Foto: Kristijan Komarica

Šveđanin Johan Sjöstrand novi je vratar danskog Aalborga. Bivšem vrataru Skövdea i Flensburga trebalo je manje od tjedan dana da pronađe novi klub, nakon što je otpušten iz Barcelone. Sjöstrand bi 2013. godine trebao postati vratar Kiela, a do tada će u Aalborgu društvo praviti još jednom odličnom vrataru Oleu Ereviku.

Vodstvo danskog rukometnog kluba Aalborga odlučilo je svojoj momčadi dodati 25-godišnjeg švedskog vratara Johana Sjöstranda. Šveđanin je do prošlog tjedna bio član Barcelone s kojom je osvojio Ligu prvaka u sezoni 2010./2011., ali je tamo postao višak nakon dolaska Arpada Šterbika. Prije dolaska u Barcelonu, Sjöstrand je bio član Skövdea i Flensburga, a od 2008. godine je i član švedske reprezentacije. Na Olimpijskim igrama u Londonu svojim je obranama doprinio osvajanju srebrne medalje.

Šveđanin bi na kraju ove sezone trebao postati član Kiela, aktualnog prvaka Europe i Njemačke. Tamo bi se s Andreasom Palickom trebao boriti za mjesto prvog vratara, nakon što Thierry Omeyer preseli u Montpellier. Do tada će u tandemu s još jednim sjajnim vratarom, Oleom Erevikom, čuvati vrata Aalborga.

Danska liga je vrlo jaka. Poznajem veliki broj igrača koji igraju za Aalborg i nisam puno dvojio oko dolaska ovdje. Mislim da je ova momčad sposobna za osvajanje titula", izjavio je Sjöstrand za službene stranice kluba.

Da se od novog vratarskog dvojca mnogo očekuje potvrdio je direktor Aalborga Jan Larsen: "Sjöstrand je agresivan vratar i brz je kao munja. Ima iskustvo branjenja u snažnim ligama kao što su njemačka i španjolska, ali i iskustvo branjenja za švedsku reprezentaciju. Ponosni smo što možemo predstaviti tako snažan vratarski tandem kao što su Erevik i Sjöstrand."

Dolaskom Sjöstranda u Aalborg, na poziciju trećeg vratara je degradiran Norvežanin Morten Neergaard te se u bližoj budućnosti može očekivati njegov odlazak iz kluba.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!