Nogomet

Janevski: "Šteta je što nismo pobijedili, Makedonija je morala imati više bodova"

Mihaela Bradovski • srijeda, 12.09.2012.
Janevski: "Šteta je što nismo pobijedili, Makedonija je morala imati više bodova"
Foto: Kristijan Komarica

Makedonija na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ima na kontu jedan bod, međutim igra je bila bolja od tog jednog boda. Nakon što je namučila Hrvatsku u Zagrebu, u Glasgowu je također odigrala dobru utakmicu i iz Škotske odnosi remi 1:1...

Pokazalo se kako izjave makedonskog izbornika Čedomira Janevskog, o sve boljoj igri i vrlo dobroj Makedoniji koja će svima biti težak protivnik, nisu bile priče u prazno. Nakon što je Hrvatska uz dosta muke stigla do 1:0 pobjede, Škotska nije uspjela niti to i mora biti zadovoljna s osvojenim bodom.

Makedonski izbornik pak žali što iz Glasgowa njegova reprezentacija nije otišla sa sva tri boda što po njemu ne bi bilo nezasluženo. "Činjenica da je Allan MacGregor na kraju bio igrač utakmice, dovoljno govori. Mogu biti zadovoljan igrom svojih igrača, ali ne mogu biti zadovoljan sa samo jednim bodom", tvrdi Janevski.

Nakon što je Škotska izjednačila, Makedonci su imali niz izglednih prilika za postizanje pogotka, ali je nedostajalo preciznosti. Janevski na tome temelji svoje tvrdnje da je Makedonija zaslužila više od jednog boda. "Igrali smo dobro i igrači zaslužuju sve čestitke, ali šteta je što se u Skoplje ne vraćamo sa sva tri boda jer smo imali tri čiste šanse i pogodili vratnicu. Makedonija je nakon ove dvije utakmice trebala imati više bodova", dodaje Janevski.

Škotski izbornik Craig Levein bio je razočaran, ali nada u prolaz ga ne napušta. "Kada pogledam tablicu i vidim da smo svega dva boda iza prvoplasiranog, a u igri su još 24 boda, mogu reći da sam razočaran samo remijem, ali nisam obeshrabren. Znam da možemo igrati bolje i to ćemo učiniti u nastavku kvalifikacija. Još prije početka prvog susreta sam rekao da će biti svakakvih rezultata i reprezentacije uzimati bodove jedna drugoj, a mi smo još uvijek u igri za prolaz."

Što se tiče Makedonije, Levein je očekivao tešku utakmicu i nije propustio priliku za pohvaliti protivnika. "Znali smo da ćemo protiv Makedonije imati jako težak posao. Vidjeli smo ih protiv Hrvatske, vidjeli smo kako su igrali i na kraju su već tamo trebali uzeti barem bod, ako ne već i upisati pobjedu", dodao je Levein.

Posebne pohvale zaslužio je Allan MacGregor koji je s nekoliko ključnih obrana osigurao Škotima barem bod. Nakon ovog remija MacGregor je dao podršku izborniku.

"Craig ima našu stopostotnu potporu. Sve što je napravio bilo je jako dobro i njegove odluke uopće ne treba kritizirati. I prije prve utakmice u subotu znali smo da nas očekuje težak posao jer su sve reprezentacije u skupini jako dobre. Mi ovdje nismo dobro krenuli, loše smo otvorili utakmicu, a i kako sam čuo pogodak koji smo primili bio je iz zaleđa. Imamo dva boda, željeli bismo da imamo dvije pobjede, ali ovo je nogomet na najvišoj razini, tu je sve moguće", dodao je MacGregor.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.09.2012. u 19:04
    Uz malo sreće Makedonci su mogli biti iznenađenje skupine iako su obje utakmice igrali kao gosti
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.09.2012. u 12:55
    Makedonija je nakon ova 2 kola na kontu trebala imati 4 boda. Fali im samo malo sreće, a to prečesto previše znači.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.09.2012. u 11:18
    dobro je posložena makedonija,neka oni uzmu bodove belgiji i srbiji...
    Obrisan korisnik