Nogomet

Deschamps zadovoljan ostvarenim ciljem, Prandelli traži talijanski entuzijazam

Mihaela Bradovski • srijeda, 12.09.2012.
Deschamps zadovoljan ostvarenim ciljem, Prandelli traži talijanski entuzijazam
Foto: EPA

Francuska i Italija u drugom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo upisale su pobjede protiv Bjelorusije, odnosno Malte i tako ostvarile zacrtano, međutim izbornici su bili različito raspoloženi nakon sinoćnjih dvoboja. Dok je Didier Deschamps bio zadovoljan, Cesare Prandelli zahtjeva bolju igru svojih izabranika...

Nakon dvije utakmice bez pobjede u međusobnim dvobojima, Francuska je uspjela svladati Bjelorusiju i prekinuti taj neugodan niz. Na Stade de Franceu u Parizu slavila je s 3:1 i nastavila tamo gdje je stala na početku kvalifikacija. Izbornik Didier Deschamps vrlo je zadovoljan početkom kvalifikacija i sa šest bodova u dvije utakmice.

"Nije bila lagana utakmica protiv Bjelorusije. Trebali smo povesti već u prvom poluvremenu, ali u trenucima kada smo igrali lošije, srećom zabili smo pogotke. Sretni smo što smo ispunili svoj cilj, imamo šest bodova iz dvije utakmice, a vidite na primjeru Španjolske da više nikoga nije lako pobijediti", rekao je Deschamps.

Izbornik je zadovoljan širinom kadra i reakcijom onih koji su u susretu protiv neugodnih Bjelorusa dobili priliku. "Imam skupinu od 23 igrača koji konkuriraju podjednako za nastup. Sve su nam pozicije pokrivene i oni koji su nastupili u ovom susretu su potvrdili da su zaslužili svoje mjesto na travnjaku", dodao je Deschamps.

Dok je francuski izbornik imao razloga za zadovoljstvo, talijanski izbornik Cesare Prandelli nije baš bio presretan igrom svoje reprezentacije protiv Malte. Talijani su slavili rezultatom 2:0, a drugi pogodak su postigli u sudačkoj nadoknadi utakmice kada je loptu u mrežu poslao Federico Peluso.

"U drugom poluvremenu smo igrali nešto bolje, više smo se kretali i tako otvarali više prostora. Znamo da rujan nije baš vrijeme kada Italija igra najbolji nogomet, ali moramo ponovno pronaći entuzijazam, formu i stil igre. Neke stvari se moraju proanalizirati i nadam se da ćemo naučiti iz tih pogrešaka", tvrdi Prandelli.

Disciplinu Malte pohvalio je Mattia Destro, 21-godišnji reprezentativac koji je u drugom poluvremenu prebačen u veznu liniju. "Malta je u pogledu obrane odigrala sjajnu utakmicu i stvorila nam je dosta problema. Brzo sam se prilagodio na novu poziciju i sretan sam što sam bio na travnjaku. Mlad sam igrač, iskustvo igranja na raznim pozicijama samo će mi pomoći", dodao je Destro.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2014.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.09.2012. u 19:48
    Les Tricolores bi mogli sad Didierom napravit nešto u Brazilu ne osvojit ali daleko dogurati. Talijani ko talijani muče se ali je njima bitno se kvalificirat a ne umirat u ljepoti.
    Obrisan korisnik