Rukomet

Tatari: "Moramo se uigrati"

Iz Koprivnice:Ivana Strahija • srijeda, 12.09.2012.
Tatari: "Moramo se uigrati"
Foto: Ivana Strahija

Prva utakmica Regionalne lige pokazala je koprivničkim rukometašicama da je pred njima još dosta posla prije početka Lige prvakinja, no trenera Hrupeca razveselila je Lidija Horvat, koja je postigla četiri gola.

Neven Hrupec je priznao da je susret protiv Jagodine za Podravku bio razmjerno težak: "Još uvijek smo u pripremama, nisu nam sve igračice zdrave. No, nakon Bepovog turnira trebala nam je pobjeda, pa smo bili malo u grču. Prvo smo poluvrijeme bili loši u obrani, no pobijedili smo i time moram biti zadovoljan."

Obrana je u prvoj utakmici bila daleko od idealne, pa su se Kokice teško rezultatski odvajale od Srpkinja. "Radili smo jako puno grešaka i nismo bili konkretni u prekršajima. U drugom smo dijelu to malo popravili, pa je rezultat na kraju bio vrlo dobar. Treba spomenuti i velik broj promašenih zicera u prvom poluvremenu, dva sedmerca i dvije kontre."

Vezane vijesti

Najbolja u redovima Podravke bila je (ponovno) kapetanica Miranda Tatari, koja je, kaže trener, klasa za sebe, no izdvojio je k tome još jednu igračicu: "Iako ne volim izdvajati pojedince u ekipnom sportu, pohvale zaslužuje Lidija Horvat, koja se rehabilitirala s četiri gola. Jako mi je drago zbog nje. Kao kolektiv moramo popraviti obranu, a kroz polukontru, kontru i postavljeni napad najbolje će igračice ostvariti puni potencijal."

Pojačani rad s posebnim trenerom vratarkama je donio posebno teške pripreme, spominjo se umor, no ukupno su gledano odradile u subotu solidan posao s pet odnosno 11 obrana. Hrupec komentira: "Prave učinke pojačanog rada vidjet ćemo u Ligi prvakinja. Jelčić je bila solidna, dok smo od Žderić očekivali koju obranu više."

Tvrtka pokazala interes

Kako kažu službene internetske stranice Kluba, tvrtka Podravka se zanima za rukomet više nego dosad, pa nazočnost predsjednika Uprave Zvonimira Mršića, zajedno s članicom Podravkine Uprave, ali i potpredsjednicom Upravnog odbora Kluba, Olivijom Jakupec, nije ostala neprimijećena u inače solidnom skupu gledatelja.

Od cjelokupne Regionalne lige Hrupec ima velika očekivanja, ulazak u Final Four, a nada se da će susreti s jakim protivnicima pomoći njegovoj ekipi u ostvarivanju što bolje forme. "Ova je utakmica pokazala da Regionalna liga ima smisla, ukazala nam je na pogreške i sad možemo raditi na ispravljanju toga."

Miranda Tatari pak je odbila komplimente na svoju igru: "Ne želim se isticati iz ekipe. Ja sam u stvari klasični playmaker, ali kad curama ne ide onda dajem sve od sebe da pomognem povezati sve konce igre. Nekad uspijem, nekad ne, ali uvijek se trudim."

O obrani koja nije bila sjajna, Tatari je kazala: "Činjenica je da otkako smo se mi reprezentativke vratile u klub mnogo toga ne štima u igri, jer nas je šest bilo u Londonu i moramo se uigrati. Trebat će nam vremena i zato su ove utakmice izuzetno važne."

U vikendu koji dolazi Podravka odlazi na "mini turneju" Crnom Gorom i u dva će dana odigrati susrete Regionalne lige protiv Budućnosti i Bisera: "Što više jakih utakmica, to nam treba prije Lige prvakinja. Biseri ne bi trebali biti preteški, dok je Budućnost veliki test za nas", kaže kapetanica.

Važnost regionalnih utakmica naglasila je i Iva Pongrac, mlada igračica lijevog krila: "Imale smo problema, igra još nije na 100 posto, ali svakako ćemo kroz još nekoliko utakmica u Regionalnoj ligi doći do pune forme. Ja se osobno nadam podići svoju igru na bolju razinu."

Pongrac je u susretu protiv Jagodine postigla tri pogotka, isto koliko i Pušić Koroljević, a u subotu i nedjelju svoj učinak 21-godišnjakinja želi poboljšati. U Crnoj Gori se nada dvijema pobjedama: "Ako je Lokomotiva mogla Bisere dobiti s +15 i mi se nadamo sličnom rezultatu, dok ćemo se s Budućnosti zbilja potruditi doći do pozitivnog rezultata."

S ciljem smanjivanja troškova, Podravka će dakle 15. i 16. rujna u Crnoj Gori odigrati utakmicu 5. kola protiv Budućnosti i 2. kola protiv Bisera.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.09.2012. u 19:00
    Sretno curama u novoj sezoni
    Obrisan korisnik