Nogomet

Hajduk kažnjen novčano i jednom europskom utakmicom bez gledatelja

Josip Piršljin • srijeda, 12.09.2012.
Hajduk kažnjen novčano i jednom europskom utakmicom bez gledatelja
Foto: Bruno Karadža

Iz Uefe je stigla vijest kako se Hajduk kažnjava s 30.000 eura i jednom utakmicom bez gledatelja. Rezultat je to upotrebe pirotehnike od strane splitskih navijača na utakmici protiv Skonta.

Krovna europska nogometna organizacija odredila je kaznu Hajduku zbog bacanja pirotehničkih sredstava na utakmici drugog pretkola Europske lige u kojoj su Splićani ugostili latvijski Skonto iz Rige.

Hajduk će u Uefinu blagajnu morati uplatiti 30.000 eura, a k tome će i sljedeću domaću utakmicu pod okriljem Uefe morati odigrati pred praznim tribinama. Bili su u novu europsku sezonu ušli pod uvjetnom kaznom zbog ranijih nereda navijača koja se sad aktivirala.

Iz Hajduka su najavili kako će se žaliti na takvu oštru kaznu, ali ostaje za vidjeti kako će iz Uefe reagirati na utakmicu protiv milanskog Intera na Poljudu u kojoj je delegat također izvijestio kako se nekoliko puta za vrijeme susreta koristila pirotehnika od strane domaćih navijača.

Skonto je gostovao u Splitu još 19. srpnja, a utakmica je završila pobjedom momčadi Miše Krstičevića s 2:0. Hajduk je izgubio u uzvratu s 1:0, no ipak je izborio treće pretkolo Europske lige protiv talijanskog velikana Intera.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.09.2012. u 14:11
    Bez obzira na sve spominjane uhljebljivače, pljačkaše kluba itd itd ovim tzv. navijačima ništa ne može opravdat ovakvo višegodišnje maltretiranje "voljenog" kluba. Napišite brate transparent priko sjevera sa svojim stavom, vičite svih deveteset minuta, zviždite a baklje zaboravite! Gledam... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.09.2012. u 05:18
    I don't give a damn za UEFA-ina sranja... HNL je zakon, a u europi cemo dovjeka fasovati 7:1 od Lyona. I ko ih sljhivi, nek imaju svoju ligu za bogate... I nek neki kreten s HRT-a plati i 500 milijardi neceg da je prenose... Imaju para, uzimaju nama pretplate... Mogu tu Ligu preseravanja i bogatih... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.09.2012. u 04:50
    nece moci uzivo gledati europu do proljeca 2014. svakako imaju u prosjeku jednu euro tekmu godisnje.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.09.2012. u 00:52
    na milanu nema baklji? ahahahah
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.09.2012. u 00:37
    znaci kaznjen s 1.5 milijuna kuna kad zbrojis ulaznice...najveca kazna nekom hrvatskom klubu dosad
    Obrisan korisnik