Nogomet

Radošević: "Osjećao sam se kao da sam u reprezentaciji oduvijek"

Josip Piršljin • srijeda, 12.09.2012.
Radošević: "Osjećao sam se kao da sam u reprezentaciji oduvijek"
Foto: Duje Bonačić

Uvrštenjem u početnu postavu protiv Belgije Josip Radošević postao je najmlađi hrvatski reprezentativac u povijesti. Nakon uspješnog debija zahvalio je izborniku na povjerenju, ali i istaknuo kako su mu suigrači omogućili da se osjeća poput dugogodišnjeg člana momčadi.

Hrvatska je u Bruxellesu osvojila iznimno bitan bod u kvalifikacijama za odlazak u Brazil 2014., a susret će posebno pamtiti igrač Hajduka Josip Radošević koji je na iznenađenje mnogih uvršten u početnu jedanaestoricu i time postao najmlađim igračem koji je obukao kockasti dres.

"Bilo mi je zadovoljstvo nastupiti u Bruxellesu, svakom je igraču san igrati za nacionalnu momčad, zahvalio bih treneru Štimcu što je imao hrabrosti dati mi šansu", izjavio je poslije utakmice Radošević za Hajdukovu internetsku stranicu.

"Štimac mi je na posljednjem treningu uoči utakmice s Belgijom kazao da ću biti među prvom jedanaestoricom, ali mi je i već ranije dao naslutiti, govorio da budem spremam i da je sve moguće, tako da sam mogao pretpostaviti što se sprema. Kad sam doznao da počinjem protiv Belgije, javio sam se samo obitelji", kazao je.

Defenzivni veznjak je otkrio kako u svlačionici Kockastih vlada sjajna atmosfera, te da su mu svi pružili potporu: "Svi su mi igrači bili nevjerojatna podrška, na čelu s kapetanom Srnom. Puno su mi pomogli Ćorluka, Pletikosa, Modrić, Perišić, ma svi! Doista nitko nije propustio dati mi riječ ohrabrenja, nevjerojatno dobra je atmosfera u svlačionici. Osjećao sam se kao da sam tu oduvijek", ističe Radošević.

18-godišnjak je bio zadovoljan svojim nastupom u glavnom gradu Belgije, premda je priznao kako može i bolje. Sada se okreće nastavku prvenstva s Hajdukom, a o pisanju talijanskih medija kako je za njega zainteresiran Juventus kaže: "To mi samo može biti poticaj, sve ide svojim tokom. U ovom trenutku razmišljam samo o svojem Hajduku."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • The Phantom13.09.2012. u 19:19
    Zujo je zakon!
    The Phantom
  • Falcao 913.09.2012. u 18:06
    Ako misliš na igrača koji je iz naše omladinske škole napravia značajniju karijeru onda imaš Perišića,Jelavića,Kalinića,Pletikosu,Strinića,Srnu.To su igrači koji su u zadnjih 9 godina ostvarili značajniju karijeru.Dok,ako ćemo gledat zadnjih 20 godina onda mogu izdvojit još... [više na forumu]
    Falcao 9
  • Obrisan korisnik13.09.2012. u 14:08
    bravo zujo legendo drži se....... p.s. oni koji malog gade radi nekih kao "pogreški" su obični ljubomorni bolesnici....... a i moraju znat da je zadnji vezni danas najteža nogometna rola u nogometu...... daleko najteža i da je tek sa oko 30 godina usavršiš i savladaš.......... a ovi koji... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.09.2012. u 11:27
    Torcida vranjica- nisam iz Splita da bi bio na drogama, makar to tebi bilo teško priznati ali dobro znaš da je to istina. Koji je zadnji igrač iz Splita otišao vani i napravio barem ikakvu karijeru?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.09.2012. u 10:31
    Slažem se da je mali zaslužio Štimćev poziv na mjestu zadnjeg veznog imamo jako velikih problema i mali je naj bolje riješenje, isto takhvih problema imamo i na lijevom boćnom(ako ne i većih) pa se Štimac nije sjetio pozvati malog Aleksića (iz Osijeka) koji ćitavo prvenstvo pruža odlićne igre i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik