Rukomet

Maestralni Vugrinec i solidni Pešić nisu bili dovoljni za slavlje Maribora u Velenju

Damir Žbulj • četvrtak, 13.09.2012.
Maestralni Vugrinec i solidni Pešić nisu bili dovoljni za slavlje Maribora u Velenju

Odigran je prvi susret drugog kola slovenskog rukometnog prvenstva u kojem je aktualni prvak Gorenje Velenje s 36:31 bio bolji od Maribor Branika, sastava gdje se nalaze čak četvorica hrvatskih rukometaša...

Niti jako dobra partija među vratnicama Ivana Pešića, koji je obranio 12 lopti, niti fantastična igra povratnika u slovenski rukomet Renata Vugrinca, koji je zabio deset pogodaka, nisu bili dovoljni da Maribor u Velenju u Rdečoj dvorani 'uzme skalp' ekipi aktualnih prvaka Slovenije Gorenja, koje je do titule prošle sezone stiglo bez poraza.

Domaćina je do pobjede vukao Fahrudin Melić, koji je zabio 11 pogodaka, no, čak osam s linije sedam metara, gdje je bio nepogrešiv. Maribor je s druge strane imao samo jedan sedmerac, osam minute više od protivnika proveli su s igračem manje, a dvoboj je odlučen u završnih desetak minuta, kada Vugrinec nije više imao snage predvoditi svoje mariborske suigrače.

Početno vodstvo domaćina Maribor je anulirao do devete minute kada je na semaforu bilo 5:5, dok su gosti uskoro stigli i do prednosti, po prvi puta u 14. minuti (7:8).

Do poluvremena su Mariborčani zadržali pogodak viška, a briljirao je Renato Vugrinec, koji je u prvih 30 minuta iz devet pokušaja zabio osam golova.

U nastavku, bolja igra u obrani domaćina, uskoro stižu do vodstva, no, Maribor ne posustaje i ubrzo prednost vraća na svoju stranu. Imali su gosti 15-ak minuta prije kraja i +2, ali sve bolja partija vratara Gorenja Gajića i bolja igra u napadu doveli su do izjednačenja u 46. minuti, dok je na ulazu u posljednjih deset minuta bilo 28:28.

Bila je ovo odlična rukometna utakmica u kojoj smo se borili i dali sve od sebe. U igri za pobjedu bili smo do posljednjih pet minuta, kada smo pomalo naivno izgubili neke lopte, njihov vratar Gajić se razbranio te je to bio ključ pobjede Gorenja. Na kraju se, što se tiče rezultata, završilo po nas lošije nego što je bila sama igra na terenu," poručio je preko službenih stranica kluba jedan od Hrvata u Mariboru, 21-godišnji Nikola Špelić.

Bolja igra aktualnih prvaka, nedostatak koncentracije gostiju, ali i isključenja Vugrineca i Špelića u samoj završnici, odlučili su dvoboj, koji je na kraju završen s pet pogodaka viška za sastav iz Velenja (36:31).

Najefikasniji u redovima Gorenja bio je već spomenuti Melić s 11 pogodaka, Gajić je obranio osam udaraca Maribora, većinom u drugom dijelu, dok je Bezjak upisao četiri gola.

Prvo ime gostiju bio je Renato Vugrinec, koji je s deset pogodaka predvodio Maribor, ali 37-godišnji bivši slovenski reprezentativac nije imao snage za čitavu utakmicu, što se pokazalo presudnim. Na Pešićevih 12 obrana nadovezali su se Špelić sa četiri pogotka te Svalina, koji je u dva navrata tresao protivničku mrežu. Marko Tarabochia nije se upisao u listu strijelaca.

Ostale utakmice drugog kola igraju se u subotu i nedjelju, hrvatski dvojac Bašić - Kapular s Ribnicom gostuje u Krškom, Jeruzalem Ormož Danijela Mesarića odlazi kod novog prvoligaša Sevnice, dok će najzanimljivije biti u Kopru, gdje Cimos dočekuje Celje Pivovarnu Laško.

Slovenija, rukomet:
1. NLB Leasing liga, 2. kolo:
Gorenje Velenje - Maribor Branik 36:31 (18:19)

Foto: www.rk-maribor.si

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!