Rukomet

Lokosice na domaćem terenu traže pobjedu protiv Metalurga

Jelena Bagarić • petak, 14.09.2012.
Lokosice na domaćem terenu traže pobjedu protiv Metalurga

Nakon mini turneje po Crnoj Gori Lokomotiva će u subotu u Dvorani II Doma sportova ugostiti skopski Metalurg, koji je također bio gost Budućnosti i Bisera. Lokosicama je ovo prva utakmica Regionalne lige kod kuće pa će pred domaćom publikom pokušati ostvariti i drugu pobjedu u Regionalnoj ligi.

Ždrijeb drugog kola Regionalne lige za Lokomotivu donio je neugodnog protivnika, trostruke prvakinje Makedonije, skopski Metalurg. Ekipa iz Avtokomande dolazi u Dom sportova nadoknaditi izgubljena dva boda iz Crne Gore. Podsjetimo, Metalurg je kao i Lokomotiva upisao pobjedu protiv Bisera i izgubio susret protiv Budućnosti. Utakmica protiv aktualnih osvajačica Lige prvakinja bila je otvorena veći dio susreta, pa su tako ipak zbog manjka iskustva i kvalitete izgubile samo s dva pogotka razlike. Na gostovanju kod Lokomotive sigurno će tražiti pobjedu i nova dva boda.

Metalurg je predvođen iskusnim trenerom Krstom Petruševskim koji je doveo Metalurg na tron Skopsko Super Lige. Metalurg je u posljednje tri sezone bio prvak Makedonije, dok je prije njega to čak 17 puta bio Kometal. Za novu sezonu Metalurg se pojačao s čak tri igračice, Sonjom Bašić koja je došla iz Lokomotive, Olgom Vaščuk iz ruskog Rostova te Mihaelom Ialomiteanu koja je pristigla iz makedonskog Žito Prilepa.

Zasigurno najveća opasnost za Lokomotivu jest Mirjeta Bajaramoska koja ukoliko "ulovi" svoj dan i namjesti svoje "nišanske sprave" ne zna za promašaj. Baš je ona uz golmanicu Ialomiteanu bila ključ dobre igre Metalurga protiv Budućnosti. Ovu konstataciju potvrđuje i lista strijelaca Regionalne lige u kojoj Bajramoska drži čvrsto prvo mjesto ispred Ivane Božović, novog pojačanja Lokomotive.

Očito je da obje ekipe imaju pucačice koje su odlično krenule u sezonu Regionalne lige. Metalurg je sigurno iskusnija i po imenima kvalitetnija ekipa, no strateg Lokomotive Nenad Šoštarić sigurno je pripremio dobru taktiku za nadolazeću utakmicu. Kao što je u intervjuu za Sportnet kazao, moć i snaga mlade Lokomotive leži u obrani i rastrčanosti. Ukoliko ta dva segmenta u subotu budu dobro fukncionirala, Lokosice imaju izglednu šansu za ostvarivanje pobjede.

U svakom slučaju, u subotu u 17 sati u Dvojci Doma sportova odigrat će se dobra utakmica. Obje ekipe su željne pobjede i dati će sve od sebe kako bi ostvarile zacrtani cilj. Lokosice imaju prednost domaćeg terena i žele pokazati da se bez obzira na mladost mogu nositi s protivnikom kao što je Metalurg.

Za sve one koji žele vidjeti Lokomotivu u novom ruhu protiv Metalurga, na blagajni Doma sportova mogu kupiti ulaznice po cijeni od pet kuna. Važno je reći da će gledatelji s istom tom ulaznicom moći pogledati utakmicu SEHA lige između CO Zagreba i Sloge iz Doboja koja počinje u 19 sati a igra se u istoj dvorani.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!