Nogomet

Bečkom Rapidu odbijena žalba na presudu zbog nereda

Josip Tolić • petak, 14.09.2012.
Bečkom Rapidu odbijena žalba na presudu zbog nereda

Rapid iz Beča, sudionik Europske lige, nije dobio žalbeni postupak na Uefinu odluku o novčanoj kazni i uvjetnom izbacivanju iz europskih natjecanja povodom nereda njihovih navijača u prvoj utakmici četvrtog pretkola Europske lige protiv PAOK-a iz Soluna u Grčkoj.

Žalbeno tijelo Europske nogometne federacije (UEFA) odbilo je žalbu Rapida iz Beča na presudu kojom se austrijski klub kažnjava novčano i izbacivanjem iz europskih kupova uvjetno zbog nereda na utakmici četvrtog pretkola Europske lige protiv PAOK-a u Solunu.

Rapidu ostaje kazna od 75.000 eura, jedne domaće europske utakmice pred praznim tribinama te izbacivanje iz Uefinih natjecanja u sljedećih pet godina ako se tamo plasira, uz uvjetnu kaznu u trajanju od tri godine.

Sporni događaj zbio se 23. kolovoza u prvoj utakmici četvrtog pretkola Europske lige u kojoj je Rapid gostovao kod PAOK-a u Solunu. Navijači grčkog kluba radili su nerede na stadionu bacajući baklje, vrijeđajući igrače i posjetitelje te uletavajući u teren, zbog čega je tamošnji klub kažnjen sa 150.000 eura te tri domaće europske utakmice pred praznim tribinama.

Navijači Rapida, koji je prvu utakmicu izgubio 2:1 pa u uzvratu pobjedom 3:0 prošao u skupine Europske lige, u prvom su ogledu također stvarali probleme organizatorima zbog nepropisnog ponašanja i bacanja baklji u teren.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!