Nogomet

Bilić: "Bili smo vrlo blizu dovođenja Mandžukića"

Branimir Korać • subota, 15.09.2012.
Bilić: "Bili smo vrlo blizu dovođenja Mandžukića"
Foto: Kristijan Komarica

Slaven Bilić još uvijek s igračima Lokomotiva prolazi fazu prilagodbe, međutim posljednji rezultati pokazuju kako se igra polako stabilizira i Lokomotiv postaje sve bolji. U razgovoru za ruski AIF Bilić je priznao kako je želio još neke hrvatske igrače u Moskvi...

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić dobro se snašao u Moskvi i polako igra njegovog Lokomotiva počinje dobivati obrise kakve i želi. Svjestan je kako će još uvijek trebati vremena da se igrači priviknu na njega i njegove zahtjeve, međutim u konačni rezultat ne sumnja.

"Cilj ove sezone je osvojiti što višu poziciju u prvenstvu. Ruska liga je jaka i to ne treba posebno objašnjavati, a mi uz dobar rezultat želimo i dobru igru. Želimo igrati totalni nogomet. Perfekcionist sam i od svojih igrača tražim da igraju odlično i u napadu i u obrani i da sjajno kontroliraju loptu. Moje momčadi su uvijek igrale napadački nogomet i postizale puno golova, ali ne smijemo zbog toga zaboraviti na obranu", kaže Bilić.

U Moskvi mu društvo pravi i Vedran Ćorluka kojeg je vodio u reprezentaciji i bio je na vrhu liste Bilićevih želja kada je preuzeo Lokomotiv. Međutim, nije samo Ćorluka bio hrvatski igrač kojeg je Bilić htio dovesti.

"Dolazak Ćorluke nam je puno pomogao. Znao je koje su naše ambicije i što se od njega očekuje i odlučio se na dolazak. Dolazak Modrića se sada čini kao šala, ali sam znao da želi nastaviti raditi sa mnom. Međutim kada je stigla ponuda Reala, nismo se mogli s tim nositi. Mandžukića smo također željeli, bio je vrlo blizu dolaska, no u igru je ušao Bayern. Nazvao me i priopćio svoju odluku i nije bilo ljutnje. Tako velik klub se ne odbija", objasnio je bivši hrvatski izbornik.

"Zenit je najjača momčad u Rusiji, bio je to i prije dovođenja Witsela i Hulka, ali protiv njih se može igrati što su najbolje pokazali Anži i Rubin. Sjajna je stvar za rusko prvenstvo što su došli Hulk i Witsel, bit će zanimljivo protiv njih igrati. Mi se sigurno nećemo unaprijed predati, dat ćemo sve od sebe da odigramo dobro i pobijedimo."

Hrvate u momčadi nije htio zbog toga što su mu sunarodnjaci već zbog igračke kvalitete. "Sve su to igrači najviše kvalitete, ne bi ih dovodio samo zato što su moji sunarodnjaci. Uostalom, ne bi ovdje došli samo zbog mene već i zbog samog kluba", dodao je.

Bilić je zadovoljan početkom u novom klubu, a posebno je bio sretan nakon pobjede protiv gradskog rivala Spartaka. Lokomotiv je sa Spartakom do Bilićevog dolaska imao negativan skor i pobjeda u tom susretu mu je puno značila.

"Znao sam za podatak da Lokomotiv nije svladao Spartak u posljednjih sedam susreta i da je u tom razdoblju gol razlika bila na njihovoj strani s 3-17. Međutim unatoč snazi Spartaka koji je pokazao i u Europi koliko je jak, ušli smo samouvjereno i ta nam pobjeda jako puno znači. Nisu to samo tri boda već i velika pobjeda na psihološkom planu."

Ruski mediji su dosta pisali o navodnom sukobu na treningu Pavljučenka i Glušakova, no Bilić u tome ne vidi neki poseban problem.

"To se događa u svim klubovima i ponekad to nije loše. Naravno, ne smije se pretjerivati, ali to pokazuje da su igrači ambiciozni i stalo im je do napretka. Nogomet je muški sport i sve je u redu dok god je atmosfera na razini", dodao je Bilić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • greenhorn15.09.2012. u 17:02
    dobro da niste... dovedi neke nase jos ne etablirane igrace u klub, provjerene klase daj najvecima!
    greenhorn
  • Obrisan korisnik15.09.2012. u 16:22
    Idemo Lokomotiv u LP.
    Obrisan korisnik