Zimski sportovi

Shane Doan predvodi ostanke velikih zvijezda u njihovim dosadašnjim klubovima

Ivan Dominik • subota, 15.09.2012.
Shane Doan predvodi ostanke velikih zvijezda u njihovim dosadašnjim klubovima

Unatoč tomu što će u NHL ligi uslijediti lockout čije je trajanje još uvijek nepoznato, klubovi u ligi se ipak pripremaju za narednu sezonu te potpisuju nove igrače, dok starim zvijezdama produžuju ugovore. Posljednji u nizu slobodnih igrača, koji spada u red najvećih zvijezda NHL-a, i koji je potpisao novi ugovor sa sadašnjim klubom jest legendarni Kanađanin Shane Doan, dok su isto učinile i mnoge druge zvijezde poput Karija Lehtonena i Alexandrea Burrowsa...

Još uvijek je turbulentno u NHL-u i što se tiče lockouta te dogovora oko njega i novog CBA-a između Garyja Bettmana i Dona Fehra, ali i što se tiče slaganja kadrova za novu sezonu, koja bi trebala početi 11. listopada što još uvijek nije sigurno. U posljednje vrijeme ponovno se užurbano potpisuju ugovori s novim i starim igračima u mnogim franšizama, a najzvučniji od svih produženih ugovora u posljednje vrijeme jest onaj kapetana Phoenixa, Shanea Doana.

35-godišnji legendarni Kanađanin jedan je od rijetkih franšiznih igrača koji je cijelu karijeru proveo u jednom klubu. Izabran je kao sedmi u prvoj rundi drafta u Winnipeg Jetse davne 1995. godine, no godinu kasnije su Jetsi preseljeni u Phoenix zbog financijskog kraha, a Doan je ostao u tom klubu do danas. Novi ugovor s Coyotesima potpisao je u petak i trajat će četiri godine. U bogatoj je karijeri Shane Doan igrao na mnogim svjetskim prvenstvima za kanadsku reprezentaciju, 2006. je bio i na Igrama u Torinu, a u 1.198 NHL utakmica ostvario je 788 bodova.

Kao i kapetan kluba iz Glendalea sa svojom je ekipom, Vancouver Canucksima, na četiri sezone ugovor produžio i krilni igrač Alexandre Burrows. Ugovor na novih pet godina s Dallas Starsima potpisao je i odlični finski vratar Kari Lehtonen, dok je jedan megalomanski ugovor potpisan i u Washingtonu. Capitalsi su za šest godina produžili suradnju Johnu Carlsonu, perspektivnom mladom braniču, a vrijednost ugovora je 24 milijuna dolara.

Kako je i ranije bilo najavljivano, Detroit Red Wingsi potpisali su St. Louisovog beka Carla Colaiacova te su nedugo zatim produžili suradnju s vrijednim mladim grinderom Justinom Abdelkaderom. Istu je stvar Nashville učinio sa svojim talentiranim bekom koji obećava, Jonathonom Blumom, koji će u Predatorsima ostati samo jednu godinu, za razliku od Abdelkadera koji je s Wingsima produžio na još četiri godine.

U isto vrijeme su mnogi klubovi počeli slati mnoge svoje igrače u AHL. Među "otpisanim" igračima nekoliko je vrlo zanimljivih imena pa je tako Washington u Hershey Bearse, ponajbolji klub AHL-a i bivši klub nove akvizicije Medveščaka Kylea Greentreeja, poslao svog najboljeg vratara u prošloj sezoni, Bradena Holtbyja, zajedno s još 21 igračem. Osvajači Stanley Cupa iz prošle sezone LA Kingsi poslali su 15 igrača u AHL među kojima i velike mlade nade kluba, Jordana Nolana i Rusa Andreja Loktionova.

Nakon što su ostali bez Colaiacova St. Louis Bluesi dali su svoja dva najveća mlada dragulja u Peoriju, a radi se kapetanu zlatne kanadske juniorske reprezentacije Jadenu Schwartzu te ponajboljem mladom igraču velike Rusije, Vladimiru Tarasenku. Dallas se riješio čak 26 igrača, a iznenadio je i Columbus poslavši mnogo mladih odličnih igrača u svoju filijalu, Springfield. Cam Atkinson, Ryan Johansen, napadači, vratar Allen York te bek Tim Erixon koji je stigao iz NY Rangersa u razmjeni za Ricka Nasha, sada su u AHL-u, no, za sve poslane igrače još uvijek postoji šansa da se vrate u NHL tijekom sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!