Rukomet

Siscia bez problema nadoknadila zaostatak iz Austrije i izborila drugo kolo

Iz Siska:Branimir Korać • subota, 15.09.2012.
Siscia bez problema nadoknadila zaostatak iz Austrije i izborila drugo kolo

Rukometaši Siscije nisu imali problema u uzvratnom susretu prvog kola EHF Europskog kupa protiv austrijskog HIT Medalp Tirola. Lakoćom je nadoknađen zaostatak iz prvog susreta od jednog pogotka i u konačnici je izborena visoka i zaslužena pobjeda...

Siscia - HIT Medalp Tirol 32:22 (15:8)

Sisak, SD Brezovica, gledatelja: 600

Suci: Marco di Domenico, Lorenzo Fornasier (Italija)

Siscia: Mario Tomić 2, Dario Žarković 1, Tomislav Balić 2, Nikola Raič 5, Tihomir Baltić 2, Josip Crnić 5(2), Luka Bumbak (3 obrane), Tomislav Nuić 4, Janko Kević 4, Petar Čutura 3, Filip Nikić 1, Marko Kobetić 3, Danijel Palaić, Matija Bilušić (5 obrana).
Trener: Josip Ražić.

HIT Medalp Tirol: Michael Wieser (1 obrana), Mirko Lalić 3, Maximilian Hermann 4, Pius Steiger, Vincent Mauracher, Christoph Walter 5(1), Hannes Mörtl, Klemens Kainmüller 3, Tomas Kraučevičius 5(3), Michael Kalischnig (12 obrana), Josef Steiger 1, Stefan Watzl, Dominik Bammer, Dragoljub Perović 1.
Trener: Harald Winkler.

Sedmerci: Siscia 2/4, HIT Medalp Tirol 4/5

Isključenja: Siscia 16 minuta (Tomić 2+2+2, Kević 2+2+2, Raič 2, Kobetić 2), HIT Medalp Tirol 10 minuta (Lalić 2, Hermann 2, Kraučevičius 2, Watzl 2, Perović 2)

Austrijski HIT Medalp Tirol nije bio visoka prepreka za rukometaše Siscije. Hrvatski predstavnik u EHF Europskom kupu lakoćom je slavio u uzvratu 32:22 i na taj način nadoknadio zaostatak iz prvog susreta od jednog pogotka. Kako je u najavi susreta rečeno, Siščani su goste iz Austrije shvatili ozbiljno i to se vidjelo od samog počeka. Isto tako bila je očita i razlika u kvaliteti i uz odličnu obranu Siscije gosti su imali priličnih problema.

Od samog početka susreta Siscia je zaigrala vrlo angažirano u obrani te su napadi Austrijanaca najčešće završavali bez udarca na gol. Prvi vratar Siščana Matija Bilušić prvu je obranu upisao tek u 19. minuti, a rezultat je već tada bio debelo na strani domaćina koji je vodio 10:3.

Do kraja prvog poluvremena Siscia je bez problema čuvala rano stečenu prednost, gosti su malo ubrzali igru u napadu i na poluvrijeme se otišlo s vodstvom Siščana 15:8.

Već nakon prvih 30 minuta bilo je očito da će susret završiti pobjedom Siscije koja je jednostavno bila prebrz i prečvrst protivnik za limitirane goste.

U drugih 30 minuta se nastavilo u ritmu prvog dijela. Jedina promjena je bilo buđenje Maximiliana Hermanna, igrača koji je Sisciji stvarao najviše problema u prvom susretu dok je u ovom dvoboju 30 minuta ostao praktički bez pokušaja.

Sredinom drugog dijela Siscia je stigla po prvi puta do prednosti od deset golova, gosti su se potpuno raspali, počeli nizati pogrešku za pogreškom i bilo je samo pitanje s kolikom prednosti će domaćin slaviti.

Susret je završen pobjedom Siscije 32:22 što vodi hrvatskog predstavnika u drugo kolo EHF Europskog kupa.

U pobjedi protiv Austrijanaca najefikasniji su bili Nikola Raič i Josip Crnić s po pet golova dok su vratari skupili ukupno tek osam obrana, no i to je bilo dovoljno.

Kod gostiju po pet golova su postigli Christoph Walter i Tomas Kraučevičius. Michael Kalischnig je ubilježio 12 obrana.

U drugom kolu EHF Europskog kupa Siscia će igrati protiv ukrajinskog Dinama iz Poltave.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!