Rukomet

Zamet bez šanse, Česi unatoč porazu idu dalje

Branimir Korać • nedjelja, 16.09.2012.
Zamet bez šanse, Česi unatoč porazu idu dalje
Foto: Sandro Donda

Rukometaši Zameta oprostili su se od Europe unatoč pobjedi u uzvratnom susretu EHF Europskog kupa protiv češke ekipe Mesto Lovosice. Česi su u Rijeci poraženi 33:32, međutim njihov prolaz niti u jednom trenutku nije dolazio u pitanje...

Iako su u Rijeci bili zadovoljni ždrijebom i očekivali prolaz protiv češkog predstavnika, u konačnici su morali Česima priznati da su bili bolji. U Češkoj je Mesto Lovosice osiguralo prednost od četiri gola, Zamećani su vjerovali da mogu preokrenuti zaostatak, ali u konačnici se pokazalo da su naišli na za njih prediscipliniranog i predobrog protivnika.

Od početka susreta nije sve funkcioniralo kako bi trebalo u domaćoj momčadi, obrana je dosta puštala i rezultat toga je i prevelik broj primljenih pogodaka u prvom dijelu.

Na poluvremenu je bilo 19:15 za Čehe što je govorilo da će Zamet drugi dio susreta morati dobiti s čak osam golova razlike, a s igrom iz tri odigrana poluvremena protiv Čeha, bilo je nemoguće takvo što očekivati.

U posljednjih 30 minuta Zamet je uspio zaigrati nešto bolje, vratiti se i poravnati na 23:23, međutim nije uspio i nastaviti u tom ritmu. Česi su održavali prednost i tek u samoj završnici Riječani su uspjeli stići do vodstva koje im je malo značilo. Na kraju su pobijedili 33:32, ali bila je to pirova pobjeda. U drugo kolo odlaze Česi koje tamo očekuje dvoboj protiv Vardara.

U ovom susretu kod Zameta su bili najefikasniji Lončarić s devet i Hrvatin s pet golova dok su Čehe predvodili Motl s devet i Berka sa šest golova.

EHF Europski kup, prvo kolo:
Zamet - Mesto Lovosice 33:32 (prva utakmica 23:27)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!