Rukomet

Ivić: "Uz konstantu igranja i pomoć iskusnih igrača za par će godina biti nešto od nas"

Iz Doma sportova:Zvonka Keliš • nedjelja, 16.09.2012.
Ivić: "Uz konstantu igranja i pomoć iskusnih igrača za par će godina biti nešto od nas"
Foto: Davor Sajko

Momčad Sloge iz Doboja uspješno je svladana na samom otvaranju Regionalne rukometne lige, a priliku da zaigraju dobili su svi igrači hrvatskog prvaka CO Zagreba. Najbolje se među njima snašao vratarski tandem Kelentrić-Ivić kao spoj iskustva i mladosti, dok je i najbolji igrač juniorskog Eura, Stipe Mandalinić, u nešto manje minuta pokazao što sve zna i može.

Mlade nade hrvatskog rukometnog prvaka CO Zagreba uz nekolicinu iskusnijih suigrača u subotu su navečer u dvorani II Doma sportova velikim slavljem (35:17) nad Slogom iz Doboja otvorile novu sezonu Regionalne rukometne lige. Sjajni su te subotnje večeri bili vratari koji su zajedno sakupili čak 23 obrane, a priliku da zaigraju dobili su svi Zagrebaši, među kojima se u novoj sezoni našao i sada već bivši igrač Karlovca, Stipe Mandalinić.

Ozljeda usporila Mandalinića

Pred svoj prvi nastup za CO Zagreb u novoj sezoni Regionalne rukometne lige mladi Mandalinić zaradio je ozljedu zgloba zbog koje je u utakmicu ušao tek u samoj završnici: "Ozlijedio sam zglob u petak, naime, na treningu smo uigravali napad i doskočio sam na nogu Špremu na prednjem te sam izvrnuo cijeli zglob. U subotu su mi uspjeli donekle sanirati zglob da sam mogao odigrati desetak minuta susreta sa Slogom. Fizioterapeut je napravio dobru bandažu pa nije mnogo boljelo te sam mogao odigrati koliko je bilo potrebno", pojasnio je Mandalinić.

Mladom Mandaliniću ugovor s njegovom bivšom momčadi istekao je na koncu protekle sezone, a hrvatski ga prvak nije propustio uzeti u svoje redove čime je najkorisniji igrač Europskog juniorskog prvenstva krenuo s pripremama za novu sezonu u dresu CO Zagreba: "Dobro sam se prilagodio ekipi i Zagrebu, već sam dosta dugo ovdje, odradio sam i pripreme s momčadi, međutim, u Zagrebu sam bio već nekoliko puta, a dosta sam igrača znao i iz Splita budući da su nam stigli Batinović i Sršen", kazao je 20-godišnji lijevi vanjski rukometaš.

Dvoumio se u početku mladi Mandalinić bi li redove Karlovca zamijenio onima hrvatskog prvaka no stvaranje mlade ekipe koja bi za par godina mogla napast i sam europski klupski vrh na koncu je presudilo u njegovoj odluci: "Moram priznati da sam isprva bio u nedoumici bi li došao u Zagreb ili ne, no kada sam čuo da se stvara nova, mlada ekipa koja bi za dvije, tri godine trebala napast vrh Europe odlučio sam doći ovdje i napredovati."

Međutim, pred pomlađenim sastavom Zagreba nije nimalo lak posao, očekuje ga, naime, mnogo rada kako bi ostvario ovogodišnje ciljeve, ali i one za budućnost: "U novoj sezoni sigurno možemo mnogo, mladi smo, željni smo pobjeda i dokazivanja pa ćemo vidjeti što će biti. Što se Lige prvaka tiče cilj nam je ući među prvih 16 te je sigurno da ćemo se boriti kako bismo u tome uspjeli", zaključio je novi lijevi vanjski igrač CO Zagreba.

Vratarski spoj mladosti i iskustva

Mladi 20-godišnji vratar Filip Ivić prava je budućnost hrvatskog rukometa koji, iako više ne može proći pod novog igrača hrvatskog prvaka, jest dio one mlade postave koja bi za nekoliko godina trebala predvoditi kako CO Zagreb tako i hrvatsku reprezentaciju do onih najvećih uspjeha. Nakon odlaska Marina Šege i Ivana Pešića Ivić je jedini vratar iz protekle sezone koji je ostao u redovima RK Zagreba, a koji će uz pomoć itekako iskusnog Marija Kelentrića često biti u prilici da zaustavlja lopte brojnih suparnika, kako onih ponešto slabijih tako i onih najvećih i najjačih.

Za početak sam Ivić kazao je riječ, dvije o otvaranju Zagrebove sezone u Regionalnoj ligi u sklopu koje je u malu dvoranu Doma sportova stigla dobojska Sloga: "Dvoboj sa Slogom se pokazao kao vrlo dobar iako ona prva utakmica na otvaranju uvijek slovi za najtežu. Mi smo ipak nova i mlada ekipa od koje su mnogi dosta očekivali, no smatram kako smo odmah na startu pokazali što znamo te opravdali očekivanja, a sada ćemo se polako dizati."

Startao je Filip Ivić od prve minute susreta, no ono što zna pokazao je ipak u drugom dijelu kada je među vratnicama zamijenio iskusnog Kelentrića od kojeg i sam kaže ima mnogo za naučiti: "Protiv Sloge sam dobio svoju priliku, a iskoristio sam je donekle dobro, naime, u prvom sam poluvremenu branio malo lošije, no u drugom sam pokazao da mogu i znam braniti" kazao je mladi Zagrebaš te je dodao: "U novoj je sezoni uz mene posebice važan Mario Kelentrić koji mi je velika podrška i od kojeg mogu mnogo naučiti što se pokazalo i u Novigradu, kao i tijekom cijelih priprema za novu sezonu."

"Došla je smjena, od stare ekipe ostali su samo Horvat i braća Valčić, klub se stabilizirao, uprava je stala iza ove mlade ekipe, nema rezultatskih imperativa te je lijepo trenirati kada sve konačno funkcionira. Utakmicu protiv Sloge smo uspješno odradili, drago mi je da sam i ja pripomogao, a sada slijedi Vardar. Najbitnije je da nema pritiska i to nas sve raduje. Ovu ekipu treba jednostavno pustiti da radi i uspjeh neće izostati", vrlo je optimistično kazao iskusni vratar Kelentrić, Zagrebovo važno pojačanje u novoj sezoni.

Odlaskom dvojice vratara Ivić je na neki način kao starosjedioc, ali ponajviše zbog svojih mogućnosti i dobrih igara praktički prvi vratar nove ekipe CO Zagreba, iako, dakako, tu ponešto za reći imaju i Kelentrić, ali i novi vratar Ivan Stevanović: "Lijepo je čuti kada se o tebi priča kao o prvom golmanu ekipe, no preda mnom je još mnogo rada, mlad sam, napunio sam prije dva tjedna 20 godina, a to su još nezrele godine. Međutim, tu su uz mene trener Zdenko Zorko, kao i Mario Kelentrić koji su mi velika podrška, a važan je i sam trener Goluža koji mi je dao priliku da branim i nadam se da ću kako u Ligi prvaka tako i u SEHA ligi dizat stepenicu sve više i više te da ću imati konstantu kako bi sve bilo super", dodao je Ivić.

Nova sezona Regionalne lige već je otvorena, ubrzo kreće i ludilo zvano Liga prvaka, a Zagrebov vratar za sve to kaže:"Vidjet ćemo zapravo koliko možemo ove sezone. Brzi smo, imamo nekoliko iskusnih igrača poput Horvata i Špilera, braće Valčić te Kelentrića na vratima koji može uskočiti, a čije nam je iskustvo i više nego potrebno, tu su i Marić i Skoko i Šprem."

Očekivanja od pomlađenog Zagreba upotpunjenog nekolicinom iskusnih i pravih igrača velika su, ali ponajviše radi svijetle budućnosti koju ova momčad bez sumnje ima: "Mlada smo ekipa, od nas 19, desetak nas praktički nema preko 20 godina, no uz puno rada i truda te utakmica Regionalne lige koja je ove godine dosta jača nego one prošle, ali i konstantu igranja mladih igrača koju prije nismo imali nadam se da ćemo ljestvicu dignuti prilično visoko. Dakako, tu je bitna i pomoć nekoliko iskusnih igrača koji nas mogu pogurati, pokazati nam što i kako te nas dignuti kada smo u najgoroj situaciji tako da bi za dvije, tri godine sigurno trebalo biti nešto od nas", zaključio je Ivić svoj pogled u budućnost.

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.09.2012. u 18:26
    Brest Meškov stvarno klub velikih rezultata i klub velikog značaja i reputacije na Europskoj rukometnoj sceni.Redovno se tuku sa jednom Barcelononom Santaderom Monpelijerom.,Kielom ,Magdenburgom,Hamburgerom i ostalim Euro momčadima
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.09.2012. u 13:39
    idukar17 a što je sa Brest Meškovom koji imaju veći proračun od Zagreba ?! Ne pričaj gluposti ili stvari u koje se ne razumiješ.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.09.2012. u 15:18
    Osim Makedonaca ne vidim tu neku ozbiljniju ekipu.Bolje da i naši nisu igrali tu neatraktivnu ligu. Naša prva liga sa recimo 10 klubova puno bi bila zanimljivija
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.09.2012. u 09:48
    batinović je zamjena za lovru šprema...nema zime...dečko je OK, sasvim dobra zamjena.što se ostatka mladih igrača tiće....ovakvu količinu talentiranih igrača u svom sastavu nema niti jedan europski klub!ako ostanu zaista 3 sezone skupa, ako se debelo đubre ne polakomi i ne proda u te 3 sezone 3-4... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.09.2012. u 18:14
    Onaj Batinović pod hitno mora iz Zagreba, nastavlja sa kiksevima, jucer je fulo 4-5 zicera, ostali decki su pokazali da mogu i pokazali su veliku borbenost!
    Obrisan korisnik