Nogomet

Rogulj zabio u preokretu bečke Austrije

Branimir Korać • nedjelja, 16.09.2012.
Rogulj zabio u preokretu bečke Austrije
Foto: Sandro Donda

Bečka Austria upisala je sedmu pobjedu u novoj sezoni i dalje drži vrh ljestvice s 21 bodom iz osam kola. Nova pobjeda je upisana na gostovanju kod Mattersburga koji je dva puta vodio, ali nije izdržao...

Nakon odličnog ulaska u sezonu i šest pobjeda u sedam kola, Austria je gostovala kod Mattersburga koji također nije loše krenuo. U startnoj postavi Austrije našlo se mjesto i za Kaju Rogulja koji nije dobro otvorio utakmicu i već u prvoj minuti je zaradio žuti karton. Nakon prekršaja koji je našem internacionalcu priskrbio opomenu, Mattersburg je poveo pogotkom Potzmanna.

Nije dugo trebalo gostima da dođu do poravnanja. Već u petoj minuti na semaforu je stajalo 1:1 nakon što je Jun lijepo pronašao Hosinera, a ovaj prevario domaćeg vratara Borenitscha.

Do kraja prvog dijela nije bilo većih uzbuiđenja, a onda je Mattersburg ponovno stigao do vodstva. Igrala se 44. minuta kada je nakon kornera Naumoski najbolje reagirao i ponovno donio domaćinu prednost.

S tih 2:1 se otišlo u svlačionicu, no vrlo brzo u drugom dijelu Bečani dolaze do poravnanja. Jun je u 52. minuti odlično izveo korner, u skoku je najviši bio Rogulj i svojim prvim golom u dresu Austije vratio goste u igru.

U završnih pola sata obje momčadi su krenule po pobjedu, a do novog pogotka je stigla Austria i to u 70. minuti novim golom Hosinera. U završnici susreta domaćin je ostao bez isključenog Hollera, a Bečani su preko Gorgona potvrdili pobjedu te ostali na vrhu s pet bodova više od drugoplasiranog Rapida.

Austrijsko prvenstvo, osmo kolo:
Mattersburg - Austria (Beč) 2:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!