Zimski sportovi

EBYSL: Juniorima Medveščaka treća pobjeda u četiri utakmice, Lazić srušio Capitalse

Ivan Dominik • ponedjeljak, 17.09.2012.
EBYSL: Juniorima Medveščaka treća pobjeda u četiri utakmice, Lazić srušio Capitalse
Foto: Davor Sajko

Samo dan poslije pobjede u unaprijed odigranom šestom kolu EBYSL-a protiv češkog Znojma, na zagrebačkom je Velesajmu stradala i mladost Vienna Capitalsa. Mladi Medvjedi pobijedili su Bečane u uzbudljivoj i napetoj utakmici golom Igora Lazića u samoj završnici dvoboja...

Medveščakova juniorska momčad do 20 godina starosti, koja se natječe u juniorskom EBEL-u, napravila je odličan start u prvenstvo. U premijernom nastupu u novoformiranoj ligi EBYSL mladi su zagrebački dečki slavili u tri utakmice od ukupno četiri odigrane. Jedini poraz Medveščaku su u shootoutu priredili Jeseničani, dok su u Zagrebu pobijeđeni Olimpija, Znojmo i sada Vienna.

Međutim, u posljednjem srazu Medvjedi nisu najbolje ušli u susret te su Bečani prvi došli do vodstva. 150 gledatelja na zagrebačkom Velesajmu ušutkano je nakon zgoditka Wukovitsa na asistenciju Bauera. No, domaći su se vratili u susret golom Miličića u završnici prve trećine, ali na prvi odmor nisu uspjeli otići rezultatskim egalom jer je u posljednjoj minuti za 2:1 Capsa zabio Hollendonner, poslije lijepih dodavanja Nadora i Kotinskog.

No, u drugoj i trećoj trećini uslijedila je nadmoćnija i dominantna igra Medvjeda. Prvo je sredinom drugog perioda poslije odlične akcije Matea Nardina i Ive Kaleba poentirao Mikulić. A onda je nakon izjednačene igre odluka stigla u posljednjem periodu ogleda.

U 55. minuti utakmice Domagoj Krivošić uposlio je ponajboljeg igrača Medveščakovih juniora Igora Lazića, koji je pak poslao u mrežu Capitalsa. S konačnih 3:2 za Medvjede i velikim preokretom istih završena je utakmica sedmog kola EBYSL-a, u kojoj je ekipe Medveščaka pokazala velik potencijal i karakter.

EBYSL, 7. kolo, 16. rujna 2012.:
KHL Medveščak U-20 - Vienna Capitals Silver 3:2 (1:2, 1:0, 1:0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.09.2012. u 12:55
    Leteći Medvjedići! :-)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.09.2012. u 01:13
    svaka im cast
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.09.2012. u 18:33
    bravo mali medvjedi samo tako dalje
    Obrisan korisnik