Automoto

Rossi: "Ovo je poseban uspjeh za mene, posvećujem ga Marcu Simoncelliju"

Lovro Štrbinić • ponedjeljak, 17.09.2012.
Rossi: "Ovo je poseban uspjeh za mene, posvećujem ga Marcu Simoncelliju"
Foto: Milan Bandur

Jorge Lorenzo upisao je pobjedu na Velikoj nagradi San Marina, ali junak dana bio je Valentino Rossi. Vozač Ducatija je u Misanu osvojio drugo mjesto, posvetivši taj rezultat prerano preminulom prijatelju...

Drugo mjesto Valentina Rossija u Misanu bilo je ravno pobjedi u nekoj drugoj situaciji. Slavlje tog rezultata s navijačima uz stazu dalo je naslutiti koliko on znači Talijanu, što je kasnije i sam otkrio.

"Ovo drugo mjesto je posebno za mene, zbog više razloga", započeo je Rossi osvrt na utrku, nastavljajući: "Prvo, zato jer je ostvareno u Misanu, vrlo blizu mog rodnog grada, na mojoj domaćoj utrci."

"Drugo, jer se dogodilo na stazi koja nosi ime Marca Simoncellija. Ujedno ovaj rezultat želim njemu posvetiti, mislim da mi je na neki način pomogao", riječi su kojima je spomenuto tragično preminulog vozača, Valentinovog prijatelja na stazi i van nje.

"Također, ovo je važan rezultat za mene i momčad koja naporno radi i ne odustaje u teškim trenucima. I za Ducati, naravno. Hvala svima, ovo je zaista veliko postignuće", zaključio je velikan motociklizma koji će sljedeće godine ponovno nastupati na Yamahi.

Na utrku se, također, osvrnuo i pobjednik Jorge Lorenzo: "Bio je to težak vikend, uz borbu s Pedrosom. On danas, nažalost, nije imao sreće, ali svašta se može dogoditi u utrci. Moramo biti zadovoljni ovim rezultatom i prednošću koju imamo."

Vozač Yamahe sad pred Pedrosom ima 38 bodova prednosti, odnosno lijepu zalihu prije posljednjih pet utrka sezone. "Plodan" vikend je, dakle, za Lorenzom, što ne može reći i Dani Pedrosa.

"Bio je to totalni kaos, mnogo stvari se dogodilo istovremeno. Nakon starta pokušao sam ostati fokusiran, ali nakon što me Barbera pogodio to je bio kraj. Mislim da sam imao izgleda da pobijedim, čak i nakon starta s posljednje pozicije. Sad je naslov još teže dohvatljiv za mene, ali nastavit ću na jednak način", izjavio je Pedrosa nakon utrke koju će pokušati što prije zaboraviti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoTop temaMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!